Hétezer lej értékben bírságolták a bukaresti tüntetőket
Vissza

Hétezer lej értékben bírságolták a bukaresti tüntetőket

A fővárosban vasárnap este a járványügyi intézkedések miatt tüntető személyek között a bukaresti csendőrök eddig 15 bírságot róttak ki összesen 7 ezer lej értékben, 29 személyt pedig figyelmeztetésben részesítettek a járványvédelmi intézkedések be nem tartása miatt. Egy további személyt drón használata miatt büntettek meg – írja az Agerpres hírügynökség.

A csendőrség közleménye értelmében a helyszínre kivezényelt rendfenntartó erők ismertették a szervezőkkel és a résztvevőkkel a törvény előírásait, illetve hogy milyen intézkedések foganatosíthatók ezek be nem tartása esetén. A hatályos törvények értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt legfeljebb 100 személy részvételével lehet tüntetéseket szervezni – hangsúlyozzák a közleményben.

A Victoriei téren, a kormány épülete előtt összegyűltek a hétfőtől életbe lépő járványvédelmi intézkedések ellen tüntettek. A tiltakozók a védőmaszk viselésének kötelezővé tétele, az éjszakai kijárási korlátozás, a piacok bezárása és a kormány által elrendelt többi korlátozó intézkedés ellen emelték fel szavukat. A téren összegyűltek nem viseltek védőmaszkot, és nem tartották be a megfelelő távolságot.

A hétfőtől életbe lépett új intézkedésekről szóló sürgősségi kormányrendelet szombaton jelent meg a Hivatalos Közlönyben. Az ebbe foglalt szabályok hétfőtől 30 napig lesznek érvényesek, és a járványhelyzet alakulásától függően meghosszabbíthatók.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az RMDSZ újabb államtitkár-, és ...
Oltáselőjegyzéskor előnyt élveznek az ...
Téli bonyó és a perecoltás

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ