Helikopterszerencsétlenségben meghalt az ukrán belügyminiszter
Vissza

Helikopterszerencsétlenségben meghalt az ukrán belügyminiszter

Tizennyolc ember meghalt, köztük Ukrajna belügyminisztere, Denisz Monasztirszkij, miután lezuhant az őt is szállító helikopter egy óvoda mellett Kijev külvárosában. A helikopteren utazó nyolc másik utas között volt Jevhenyij Jenyin belügyminiszter-helyettes és Jurij Lubkovics államtitkár is, akik szintén szintén meghaltak – írta a BBC.

Mariana Reva, a rendőrség szóvivője megerősítette, hogy kilenc ember volt a lezuhant helikopter fedélzetén. Olekszij Kuleba, a kijevi régió kormányzója a Telegramon közölte, az áldozatok között három gyerek is van. A baleset után robbanás történt, a területen hatalmas tűz ütött ki. Azt írta: „Eddig 29 sebesültről, köztük 15 gyerekről tudunk” .A baleset idején sötét és ködös volt az idő. Az első jelentések szerint a helikopter az óvodának csapódott, mielőtt egy lakóépület közelében lezuhant.A jármű roncsai az égő épület előtt hevertek, az óvodából kiköltöztették a gyerekeket és a személyzetet.
Jurij Ignat, a légierő parancsnokságának szóvivője egy tévéadásban elmondta, hogy a Brovariban lezuhant helikopter az állami katasztrófavédelmi szolgálathoz tartozott.
Denisz Smihal miniszterelnök azt írta a Telegramon, hogy azonnal létrehoznak egy különleges nyomozócsoportot, amely a baleset körülményeit vizsgálja majd.Volodimr Zelenszkij „szörnyű tragédiának” nevezte a ma reggeli helikopterbalesetet.Az ukrán elnök Telegram-csatornáján a következőket írta: „Ma szörnyű tragédia történt Brovariban. Lezuhant az állami mentőszolgálat helikoptere, a baleset helyszínén pedig tűz ütött ki.”„Utasítottam a biztonsági szolgálatot, hogy a nemzeti rendőrséggel és más felhatalmazott szervekkel együttműködve derítsék fel a történtek összes körülményét. Minden szolgálat a tragédia helyszínén dolgozik” – fogalmazott Zelenszkij.Majd így zárta bejegyzését: „Részvétem az áldozatok családtagjainak és barátainak. (…) Nyugodjanak békében mindazok, akik életüket vesztették ezen a sötét reggelen.”Charles Michel, az európai uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke a szerencsétlenség hírére reagálva megrendülését fejezte ki. „Osztozunk Ukrajna és az áldozatok családjainak gyászában, Denisz Monasztirszkij az Európai Unió nagy barátja volt” – írta a belga politikus a Twitteren.


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy ...
Új légitársasággal Kolozsvárról ...
Több mint húsz hektáron égett le egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ