Helikopteres továbbképzést szerveztek hegyimentősöknek
Vissza

Helikopteres továbbképzést szerveztek hegyimentősöknek

A Kolozs Megyei Tanácsnak alárendelt Salvamont-Salvaspeo Hegyimentő Szolgálat tagjai helikopteres továbbképzésen vettek részt Aranyosláposon a Fehér megyei hegyimentő-egység és a belügyminisztérium keretében működő Légiközlekedési Főfelügyelőség néhány tagjával együtt. A Kolozs megyei csapatot alkalmazott és önkéntes hegyimentők alkották. A képzés során a balesetet szenvedett személyt helikopterrel kellett elszállítani egy nehezen megközelíthető helyről.

– Figyelembe véve, hogy a Kolozs megyei Salvamont Egység szervezi meg a hegyvidéken, vízben vagy föld alatt az összes mentőakciót, járőrözést és baleset-megelőző tevékenységet, az ilyen képzéseken való részvétel biztosítékot nyújt arra nézve, hogy hasonló valós esetben az áldozatok túlélési esélye nő – nyilatkozta Alin Tise a Kolozs Megyei Tanács elnöke.

A Kolozs Megyei Salvamont-Salvaspeo Hegyimentő Szolgálat folyamatosan szervez kézpéseket 40 tagja számára, akik között van alkalmazott és önkéntes hegyimentő is. A képzéseken elméleti és gyakorlati tudnivalókat sajátítanak el, tapasztalatokat cserélnek más megyei kollégákkal stb.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A szenátus után a képviselőház is ...
Eszközöket a kézbe
Keskenyebb úttest a Szent György/Béke ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Fotókiállítás a Hóstátról a ...
  • Hóstát 1979–1984
  • Miniszterelnök asszony
  • Elcsendesedett a csíkszeredai ...
  • Bemutatták Clarisse Werner kötetét