Helikopteres továbbképzést szerveztek hegyimentősöknek
Vissza

Helikopteres továbbképzést szerveztek hegyimentősöknek

A Kolozs Megyei Tanácsnak alárendelt Salvamont-Salvaspeo Hegyimentő Szolgálat tagjai helikopteres továbbképzésen vettek részt Aranyosláposon a Fehér megyei hegyimentő-egység és a belügyminisztérium keretében működő Légiközlekedési Főfelügyelőség néhány tagjával együtt. A Kolozs megyei csapatot alkalmazott és önkéntes hegyimentők alkották. A képzés során a balesetet szenvedett személyt helikopterrel kellett elszállítani egy nehezen megközelíthető helyről.

– Figyelembe véve, hogy a Kolozs megyei Salvamont Egység szervezi meg a hegyvidéken, vízben vagy föld alatt az összes mentőakciót, járőrözést és baleset-megelőző tevékenységet, az ilyen képzéseken való részvétel biztosítékot nyújt arra nézve, hogy hasonló valós esetben az áldozatok túlélési esélye nő – nyilatkozta Alin Tise a Kolozs Megyei Tanács elnöke.

A Kolozs Megyei Salvamont-Salvaspeo Hegyimentő Szolgálat folyamatosan szervez kézpéseket 40 tagja számára, akik között van alkalmazott és önkéntes hegyimentő is. A képzéseken elméleti és gyakorlati tudnivalókat sajátítanak el, tapasztalatokat cserélnek más megyei kollégákkal stb.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Élen járnak az idegennyelv-­tanulásban ...
„Koldus” a magyar opera Kolozsváron
Bajnokok Ligája: a címvédő Real ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ