Házkutatások Romániában és Svájcban egy lányokat futtató hálózat felgöngyölítésére
Vissza

Házkutatások Romániában és Svájcban egy lányokat futtató hálózat felgöngyölítésére

Tizenegy házkutatást tartott a rendőrség Argeș és Máramaros megyében, emellett további kettőt Svájcban egy lányokat futtató hálózat felszámolása érdekében.

A hatóságok szerint a csoport tagjai 11 lányt kényszerítettek prostitúcióra Svájcban és Olaszországban, ennek révén pedig több mint 2 millió eurós bevételre tettek szert.

A rendőrség közleménye szerint a Szervezettbűnözés- és terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészeinek irányításával összesen kilenc, szervezett bűnözésben való érintettséggel gyanúsítható személy otthonában tartottak házkutatást. A nyomozás bűnszervezet létrehozása, embercsempészet és lányfuttatás gyanúja miatt zajlik.

A nyomozás eredményei szerint a csoport tagjai 2016. és 2019. között 11 lányt kényszerítettek prostitúcióra Svájcban és Olaszországban anyagi haszonért. Az áldozatokat a „loverboy”-módszerrel csalták lépre, majd külföldre vitték őket, ahol fizikai és pszichológiai erőszakot alkalmazva kényszerítették őket prostitúcióra, valamint arra, hogy meglopják ügyfeleiket.

Ebből a csoport tagjai több mint kétmillió eurós nyereségre tettek szert.

A pitești-i DIICOT 23 személyt állít elő kihallgatásra.

Az ügy felgöngyölítésében az Europol és az Euorjust hágai székházában, a svájci Lausanne-ban és Romániában zajlottak találkozók a román és a svájci hatóságok képviselői között, amelyeken közös nyomozócsoportot hoztak létre.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

László Attila: a kisebb-nagyobb ...
Július elején indítja újra ...
A legfelsőbb bíróság elutasította ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ