Házasság útján juttatott az EU-ba keleti bevándorlókat egy romániai bűnbanda
Vissza

Házasság útján juttatott az EU-ba keleti bevándorlókat egy romániai bűnbanda

Házasság útján juttatott az EU-ba keleti bevándorlókat egy romániai bűnbanda - közölte szerdán a román rendőrség.

Az intézmény honlapján publikált közlemény szerint három személy előzetes letartóztatását rendelte el a bukaresti törvényszék, miután a rendőrség szervezett bűnözés elleni egysége hétfőn 15 házkutatást tartott bukaresti és dél-romániai címeken egy olyan bűnbanda után kutatva, amely pénz ellenében szegénysorban élő tanulatlan romániai nőket házasított össze keleti bevándorlókkal. A fiktív házasságok révén a bevándorlók jogot szereztek az EU-n belüli tartózkodáshoz. 

A bűnözői csoportot egy Romániában húsz éve letelepedett pakisztáni állampolgár vezette. A házasságokat Ciprus, Románia és Németország területén kötötték. A szolgáltatásért az ügyfelek tízezer euró körüli összeget fizettek, melyből ezer euró jutott a megházasított nőknek. A ciprusi és a német hatóságokkal való együttműködés révén a román rendőrségnek húsz ekképpen férjhez adott nőt sikerült azonosítania. 

A bűnbanda tagjai emellett házassági anyakönyvi kivonatokat, ideiglenes tartózkodási engedélyeket és egyéb iratokat hamisítottak, amelyekkel a keleti bevándorlók látszólagos törvényes tartózkodását igazolták Románia és az EU más tagállamai területén. 

A rendőrség közölte: folytatja a vizsgálatot a bűnügyben.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

I. liga, rájátszás: Ismét pontokat ...
Ne vigy minket a kísértésbe!
Megjelent az Acta Materialia ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ