Hatvanmilliós bevételkiesés Kolozsvárnak a fesztiválok elmaradása
Vissza

Hatvanmilliós bevételkiesés Kolozsvárnak a fesztiválok elmaradása

Kolozsvár közel hatvan millió eurós veszteséggel számolhat, ha elmaradnak az idénre időzített nagyszabású fesztiváljai, aminek Emil Boc szerint nagy a valószínűsége a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozások miatt.

Tavaly az Untold fesztivál több mint 45 millió eurós nyereséget „termelt” a városnak négy nap alatt. Ehhez még hozzáadódik az Electric Castle tízmillió eurós, illetve a TIFF által generált 7,8 millió eurós hozzájárulása. A közel 6o milliós nyereség a fesztiválok helyi gazdaságba fektett, illetve a résztvevők által elköltött összegből áll össze.

 „A TIFF-et már elhalasztották, a többi rendezvény esetében megvárják a május 15-i rendelkezéseket. De kevés a valószínűsége, hogy idén nagy tömegeket bevonzó eseményeket szervezzenek. A kolozsvári és a romániai eseményszervező iparág képviselőivel előkészítjük azt a törvényes keretet, amely lehetővé teszi a kulturális ágazat támogatását, hiszen a mostani helyzet nagyon sok munkahelyet érint. Nem hagyhatjuk eltűnni ezt az ágazatot, hiszen életünk fontos része” – nyilatkozta Emil Boc polgármester.

  „Az Untold és a Neversea fesztiválokat még nem mondtuk le. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a fesztiválok örömét a legjobb és legbiztonságosabb körülmények között élhessék meg az érdeklődők” – közölte Edy Chereji, az UNTOLD és a NEVERSEA fesztivál kommunikációs igazgatója.

A fesztivál résztvevői egyelőre még nem igényelték vissza belépőik és szállodai foglalásaik ellenértékét.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tanügyminiszter: nem beszélhetünk még ...
Megkezdődött a Magyar Zene Fesztivál ...
Ismét színpadra lép az operában Szabó ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Tízezrek untoldoztak hétvégén ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • JZSUK: évkezdés tükre előtt állva