Háromszáz millió euróból gazdálkodik Erdély fővárosa
Útjavításra, közszállításra, parkolóházak építésére fordítják a pénzt
Útjavításra, közszállításra, parkolóházak építésére fordítják a pénzt
Vissza

Háromszáz millió euróból gazdálkodik Erdély fővárosa

Az elkövetkező hónapokban átfogó infrastrukturális befektetéseket eszközöl a kolozsvári önkormányzat, közölték a közhivatal illetékesei. Elsődleges fontossággal bírnak az útjavítások, de más közérdekű ingatlanok építési munkálatait is folytatják. A Szabadságnak több olvasó jelezte: sokszor sem a munkások, sem a helyszínen dolgozó mérnökök sem tudják pontosan, az útburkolat és a járda helyrehozatala után megszűnik-e vagy sem az ingyenes parkolási lehetőség. Tudvalevő ugyanis, hogy amennyiben valakinek nincs állandó kolozsvári lakhelye vagy a személygépkocsi iratai nem arra a lakcímre szólnak, ahol éppen lakik, nem jogosult parkolóhely odaítélésére. A közszállítás szempontjából zavart okoz, hogy a városháza még mindig nem fejezte be az Árpád híd újjáépítését. A CTP (volt RATUC) illetékesei több ízben reményüket fejezték ki, hogy az utazóközönség kényelme érdekében a közúti forgalmat akadályozó munkálatokat mihamarabb befejezik.

 

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal nemrég közölte: a helyi tanács által márciusban megszavazott helyi költségvetés összesen 300 millió euróra rúg, a tavalyi 258 millióhoz képest. – Elsődleges fontosságú a tömegközlekedés fejlesztése – közölte Erdély fővárosának önkormányzata. A napokban Emil Boc polgármester és Liviu Neag, a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP, volt RATUC) vezérigazgatója Kínában járt annak érdekében, hogy feltérképezze a távoli ország közszállítási járműfejlesztést célzó ajánlatát. Román sajtóforrások szerint nem kizárt, hogy az elkövetkező években kínai autóbuszok és trolibuszok szállítják majd a megyeszékhelyen élőket és ide látogató turistákat.

{Tovább olvasható még 357 szó.}
Útjavítások egyenlő több forgalmi dugó? A polgármesteri hivatal információi szerint az elkövetkező hónapokban korszerűsítik a Szent János-kúthoz vezető utat és a Mehedinţi és Izlazului utca között három sávosra bővítik a Mező (Câmpului) utcát, így enyhítve a lakónegyed túlzsúfoltságát. Az elmúlt években a Bükk erdő alatt felépített magánházakból é
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Elfogadta a nyugdíjtörvényt a ...
Igazi „csemegével” készül a Kolozsvári ...
Johannis: az új adók és illetékek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ