Harminc új trolit vásárol a város
Ugyanez a cég szállította le az elektromos buszokat
Ugyanez a cég szállította le az elektromos buszokat
Vissza

Harminc új trolit vásárol a város

Megint a lengyel Solaris Bus & Coach cég nyerte meg a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal által meghirdetett, 50 új trolibusz vásárlására vonatkozó versenytárgyalást. A szerződés összértéke 123 millió lej, egy troli ára pedig közel 2,5 millió lej áfa nélkül.

A 18 méteres járművek 140 férőhelyesek, összesen 36 ülés található bennük, és a lehető legkorszerűbben vannak felszerelve. A trolibuszok vásárlási eljárását 48 hónap alatt bonyolítják le. Csuklós járművekről van szó, amelyek a tolószékben ülő mozgáskorlátozott személyek szállítására is alkalmas.  

– Két finanszírozási kérést nyújtottuk be, így a finanszírozási szerződések és a szállítói szerződés aláírásától függően rendeljük meg a járműveket. Az első finanszírozási kérésben 30, míg a másodikban 20 trolibusz vásárlására kértünk uniós támogatást – nyilatkozta Ovidiu Câmpean, az önkormányzat fejlesztési ügyosztályának igazgatója.

A lengyel Solaris cégnek ez lesz a harmadik nyertes pályázata Kolozsváron. A Kolozsvári Polgármesteri hivatal két és fél éve vásárolt már 40 autóbuszt, amely azóta is közlekedik a város utcáin. Ugyanez a cég szállította le az elektromos buszokat, amelyekből eddig 11 érkezett meg.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Három évad után búcsúzik a Légy jó ...
Sporthírek röviden
EURO 2020 – Harminc euróba ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ