Harminc év szabadság, harmincéves a Szabadság!
Időutazás múltban, jelenben és a jövőben
Időutazás múltban, jelenben és a jövőben
Vissza

Harminc év szabadság, harmincéves a Szabadság!

Kerek évfordulót ünnepelünk, születésnapnak örvendhetünk: harminc évvel ezelőtt, 1989. december 23-án jelent meg a Szabadság első lapszáma. Szabad Románia, szabad Kolozsvár – írta a címlapon, és az akkor kivívott szabadság mellett a Szabadság is részese lett mindennapjainknak.

Az eltelt évtizedek alatt sokat változott környezetünk, benne alakultunk, fejlődtünk mi is, de következetesek maradtunk a közösségünk szolgálatában, a sajtó- és szólásszabadság érvényesítésében, az emberi méltóság tiszteletében, a hiteles tájékoztatás követésében. Harminc év tartogatott jót és rosszat, de mindenek ellenére megszakítás nélkül, folyamatosan szolgáltuk olvasóközösségünket. Bízunk abban, hogy munkánk folytatásában továbbra is számíthatunk olvasóinkra, hiszen csak együtt leszünk képesek tovább éltetni a magyar szót. Ünnepi mellékletünkben a kezdetekre emlékezünk, megismerkedhetnek háromszor harmincasokkal, olvasóink véleményével, és fürkésszük a jövőt is.

Lapunk harmincadik évfordulós mellékletét a Bethlen Gábor Alap 300 000 Forint résztámogatásban részesítette, amit ezúton is köszönünk.

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ – Szigorú közúti ...
Hova fordulhat fogorvosi ellátásért?
Hétfőtől folytatják a fertőtlenítést

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ