Hamarosan kezdődik a Cluj ENSEMBLE! fesztivál
Vissza

Hamarosan kezdődik a Cluj ENSEMBLE! fesztivál

A kolozsvári Gh. Dima Zeneakadémia szeptember 17-e és 22-e között szervezi meg a Cluj ENSEMBLE! Dima Music School fesztivált, amelynek keretében mesterkurzusokat és koncerteket tartanak, derül ki az intézmény közleményéből. A mesterkurzusok három modul keretében valósulnak meg.

Az előadók a következők: Cordelia Höfer (zongora és kamarazene, szeptember 17–19. Között), Aida Carmen Soanea (brácsa és kamarazene, szeptember 17–19.), Stella Parenti (magánének, olasz beszédtechnika, szeptember 19–21.), Ines Salazar (magánének, szeptember 20–22.), Alessandra Torchiani (zongora szeptember 20–22.), Kostyák Imre (kamarazene, szeptember 20–22.); Christian Winther Christensen (zeneszerzés, akusztikus zene, szeptember 19-20.) Fausto Spirito (karmester, két zongora szeptember 19–21.), Angel Rus (DJ/ workshop szeptember 20-án); Päivi Arjas (színpad-pszichológia szeptember 17–19. között), Filip Odangiu (beszédtechnika, színpadi mozgás, szeptember 18–20.), Ioana Micluţia (pszichodráma a színpadi művészetben szeptember 20–22.). 

A nyitókoncert szeptember 17-én este fél 7-től lesz, jó idő esetén a Főtéren, ha pedig az időjárás nem teszi lehetővé, akkor a Román Operában. Karmester: Gabriel Bebeşelea, fellépnek a zeneakadémia hallgatói. Szeptember 18-án este 7 órától Sontraud Speidel zongoraestjére kerül sor a zeneakadémia stúdiótermében; a Bigg Dimm a’Band együttest szintén szeptember 18-án, este 8 órától hallgathatjuk meg jó idő esetén a Főtéren, ha pedig esik, akkor a zeneakadémián. Szeptember 19-én délután 5 órától a Művészeti Múzeum Tonitza-termében Aida Carmen Soanea brácsaestjére hívják az érdeklődőket; este 7 órától pedig az Icoane hagyományos román zenét művelő együttest hallgathatjuk meg (a Főtéren vagy rossz idő esetén a zeneakadémián). Ugyanaznap este 8 órától a Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem (UAD) galériájában Trio Pârvu & Laura Orian dzsesszkoncertjére kerül sor.

Szeptember 20-án délután 4 órától a Szent Mihály templomban Erich Türk orgonaművész lép fel, este 7 órától pedig a zeneakadémia stúdiótermében a zeneakadémisták koncerteznek. Este 11 órától DJ-bemutató lesz a Form Space helyiségben (a Kolozsvári Aréna földszintjén lévő teremben), ahol az elektronikus zene mesterkurzus résztvevői mutatják meg tudásukat.

Szeptember 21-én 11 órától az UAD székhelyén kortárs zenéről szóló értekezletet tart Christian Winther Christensen Pushing the Boundaries címmel. Este 7 órától a zeneakadémia stúdiótermében a zeneakadémisták kamarazene-estjére kerül sor, míg este 9 órától a Művészeti Múzeum udvarán az előadóművészeti workshopon résztvevők mutatják be tudásukat.

A koncertek ingyenesek, kivételt képez a szeptember 22-i zárókoncert a Transilvania Filharmónia székhelyén, Gabriel Bebeșelea vezényletével. 


KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A külhoni románoknak üzent Johannis és ...
Pászkán Zsolt: Romániában szelektíven ...
Hosszú Katinka 400 méter vegyesen is ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ