Hamarosan akár 50%-kal drágulhat a fuvardíj Kolozsváron
Nyomást gyakorolnak a taxisok a helyi önkormányzatra
Nyomást gyakorolnak a taxisok a helyi önkormányzatra
Vissza

Hamarosan akár 50%-kal drágulhat a fuvardíj Kolozsváron

Kedden reggel több tucat taxis gyűlt össze a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal udvarán: a járműveikkel a városháza parkolójának helyeit elfoglalva a sofőrök az ellen tiltakoztak, hogy a helyi önkormányzat hónapok óta halogatja a fuvardíjak emelését, pedig azok már mintegy 6 éve változatlanok. Később a taxisok száma elérte a százat, de – bár a sajtó képviselői arra számítottak – egyikük sem ment be kifejteni véleményét a délután 2 órakor kezdődő tanácsülésen. Dan Tarcea alpolgármester korábban azt ígérte, hogy a taxisok kérését az év utolsó tanácsülésén fogják napirendre tűzni – több más, a fuvarozást érintő elképzeléssel együtt –, de miután tegnap erről nem volt szó, az összetett problémát vélhetően csak a hónap utolsó napjaiban vitatják meg. A taxisok egyébként mintegy 50%-os áremelést szeretnének elérni, de a városvezetés is változtatni kíván a korábbi „taxistörvényen”, ugyanakkor az utasoknak is vannak kifogásaik.

A kolozsvári taxiskérdés szinte annyira összetett, mint az, hogy mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás? Egyrészt, a fuvarozók már régóta díjakat akarnak emelni, ezért sokan közülük nem szeretnek rövid távolságra utasokat szállítani és ódzkodnak attól, ha az utasért messzebb, netán városon kívülre kell menni – inkább lemondják a megrendelést. Másfelől, egy nemrég közzétett felmérés szerint az utasok azért elégedetlenek, mert csúcsidőben (vagy ha esik az eső), nem lehet szabad járművet találni, szerintük ez azért van, mert a taxisok nem dolgozzák le a munkaidőt, s csak akkor ülnek kormány mögé, amikor kedvük tartja.

A szakadék nyilvánvaló, s éppen ezért nehéz a fuvarozást szabályozó új tervezetet kidolgozni úgy, hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon.

Idén elhangzott nyilatkozatok szerint az új tervezetben a városháza növelné a fuvarozók számát, de 2020-tól kötelezné a taxisokat helymeghatározó rendszer, illetve a bankkártyás fizetést lehetővé tevő eszközök beszerzésére. Jelenleg a törvényes előírásoknak megfelelően ezer lakosra négy taxi juthat, s miután Kolozsváron már mintegy 100 ezer egyetemista tanul, továbbá a reptér és a turisták számának növekedése is folyamatos, érthető, hogy a jelenlegi, több éve változatlan taxisengedély túl kevés az igényekhez képest. Ezt a városvezetés is belátta, és azt tervezi, hogy további engedélyeket bocsát ki – de csak hibrid vagy elektromos járművek esetében. Egy ilyen autó azonban nem kis befektetést igényel, s mindaddig, amíg a viteldíj változatlan marad, kevesen vállalnák be a rizikót. Arról nem beszélve, hogy a bankkártyás fizetést lehetővé tevő eszközt is a taxisoknak kell beszerezniük, ami további néhány száz euró.

A fuvardíj emelése már hosszú ideje téma a kincses városban, de a városháza mindeddig húzta-halogatta a kérdést. Ez vezetett oda, hogy a professzionális gépkocsivezetők tegnap a városháza udvarán fejezték ki elégedetlenségüket. A tiltakozók egyike, Varga Attila, a Pritax cég képviselője lapunknak elmodta (a vele készített videóinterjú a www.szabadsag.ro hírportálunkon tekinthető meg), az áraik 2013 óta nem változtak. „A városháza 3 lejben állapította meg a maximális árat, de nem hajlandók engedélyezni a bevezetését. Ahhoz, hogy megérje nekünk továbbra is taxizni, a kilométerenkénti tarifának 3 lej fölött kellene lennie. Sokan nem tudják, de nem Kolozsváron a legdrágább a taxi. Többet kell fizetni például Nagyszebenben, de még Tordán is” – mondta. „Fáradt vagyok, éjjel dolgoztam, reggel pedig ide jöttem tiltakozni, pedig családom van. Elégedetlenek vagyunk” – mondta.

Jelenleg a  2,25 lejes kilométerenkénti ár helyett a taxisok azt szeretnék, ha ez 3,75 lejre emelkedne.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

ISMÉT MEGVÉDTE CÍMÉT A KOLOZSVÁRI CFR ...
Krajova–CFR 1907: mindenképpen ...
Önkormányzati támogatás kultúrára és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ