Halep kettős tornagyőzelme
Vissza

Halep kettős tornagyőzelme

Simona Halep nyerte meg a sencseni tenisztornát, ráadásul a világranglista éllovasa az egyéni és a párosdöntőben is diadalmaskodott. A játéknap érdekessége, hogy az eső miatt teremben, nézők nélkül játszottak.

Meglepő döntést hoztak a sencseni tenisztorna szervezői, miután az eső miatt nem kétségessé vált a turné döntőjének szabadtéri lejátszása: visszaadják a belépők árát a nézőknek, és egy improvizált teremben szervezik meg a 750 ezer dollár összdíjazású torna döntőjét. Ilyenformán az első számú esélyes Simona Halep és 6. számú kiemelt Katerina Siniakova (47. a világranglistán) izgalmas játékát jóformán senki sem látta, pedig lett volna mit nézni. Az első szettben ugyanis Halep könnyedén érvényesítette akaratát, a másodikban viszont cseh ellenfele háromszor is elvette adogatását. A győztes kilétét így a harmadik szett döntötte el, amelyben Halep ismét klasszissal jobb volt ellenfelénél, akinek egyetlen játszmát sem engedélyezett; végeredmény: 6:1, 2:6, 6:0.

Halep karrierje 16. tornagyőzelmét ünnepelhette, s az már hab volt a tortán, hogy párosban is sikerült győznie Irina-Camelia Beguval az oldalán. Kettejük ellenfele az első számú kiemelt cseh duó, Barbora Krejcikova és – ismét – Katerina Siniakova volt, és az adok-kapok ezúttal is ment: az első szettet a román páros 1:6 vesztette el, majd a másodikat 6:1-re nyerte. A szuper tie-breakben aztán Halepék 10–8-ra nyertek, és ezzel a tornagyőzelem is az övéké: Halep először nyert párosban, míg Begunak ez már a hetedik sikere volt.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyolcan a vádlottak padján – ...
Megkapják a románórákért járó ...
Ivan Wernisch cseh költő kapta az idén ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ