Hagyományőrző Ifjúsági Tábor zajlott Désen
Vissza

Hagyományőrző Ifjúsági Tábor zajlott Désen

Első alkalommal szerveztek Hagyományőrző Ifjúsági Tábort Désen, a Transilvania Campingben 2018. július 16-20 között, amelyen a mezőségi szórványból (Szamosújvár, Bonchida, Mezőkeszü, Kozárvár, Retteg, Felőr, Árpástó, Dés) és Szatmárról érkeztek fiatalok. A sátorlakók érdekes, sokszínű tevékenységsorozaton vehettek részt: kézműves foglalkozások (nemezelés, ostorfonás, horgolás), gulyásfőzés, kürtöskalácssütés, népdal és néptánc tanulás, népi játékok szerepeltek a programban.

TÁRKÁNY MARGIT, PÁVAI ERIKA

Nagy sikernek örvendett Marosán Csaba „Humor az irodalomban” című előadása. A gyermekek megismerkedhettek a színészet alapvető követelményeivel. Különleges élmény volt a gyerekek számára a szamosújvári Czetz János Cserkészcsapat játékos délutánja. Székely Pál tábortűz koncertje és az azt követő buli tovább fokozta a tábori jó hangulatot.

A tábor tevékenységeinek lebonyolításában nagyon sok szülő, pedagógus, lelkész, vállalkozó, magyar érzelmű magánszemély segített, aki fontosnak érzi az anyanyelv, a magyar kultúra és hagyományok átadását az utódoknak.

Köszönetet mondunk a Bethlen Gábor Alapnak, valamint a Dési Kádár József Kulturális Egyesületnek, akik biztosították a tábor anyagi hátterét.

A táborozók abban a reményben búcsúztak, hogy jövőre is találkoznak Désen, a II. Hagyományőrző Ifjúsági Táborban.

Borítókép: Luidort Péter

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Cannes – Jövő héten közzéteszik ...
Valovits László hetvenöt éves ...
Ami megengedett, és ami továbbra sem ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ