Ha Oscart nem is, most Jászai Mari díjat kapott Borbély Alexandra
Vissza

Ha Oscart nem is, most Jászai Mari díjat kapott Borbély Alexandra

Kiemelkedő színművészeti, színházi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült: Borbély Alexandra, a budapesti Katona József Színház színművésznője, aki Enyedi Ildikó nagy sikerű filmje, a Testről és lélekről főszereplőjeként vált széles körben ismertté.

A film sokféle elismerést aratott, nemzetközi színtéren is: 2017-ben elhozta a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét, emellett a FIPRESCI-díjat és az ökumenikus zsűri díját.

A felvidéki származású Borbély Alexandra korábban nem tartozott a díjazott magyarországi színművészek közé, ezt említette is a filmet övező fokozott figyelem kapcsán vele készült interjúk némelyikében. Tavaly decemberben Berlinben Borbély Alexandra lett a legjobb európai színésznő. Az Oscar-jelölés és a kedvező nemzetközi fogadtatás, az elismerő kritikák a jelek szerint a magyarországi értékelést is „beindították”. Legutóbb például hétvégén öt díjat is kapott a film a Magyar Filmakadémia Egyesülettől, Borbély Alexandrát is díjazták alakításáért, mostantól pedig a Jászai Mari díjat is magáénak tudhatja. A filmben a munkahelyi pszichológust alakító Tenki Réka is Jászai Mari-díjat kapott.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Biztonsági öv nélküli vezetésért ...
Kelemen Hunor: a román EU-elnökség fő ...
Cioloș: el kell kerülni az enklávék ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Visszahelyeznék a Sissi-szobor ...
  • Még nincs vége
  • „Ahogyan élek, az a hazám”
  • Szépen hangzó szavak mellett jó ...
  • Kutyából szalonna