Gyermekpénz értékjegyekben?
Vissza

Gyermekpénz értékjegyekben?

Pénz helyett értékjegyekben (vócser) kellene adni a gyerekpénzt, hogy a szülők biztosan ne költsék más célokra a kiskorúaknak szánt állami támogatást - fejtette ki Florin Cîţu leváltott pénzügyminiszter.

A tárcavezető kifejtette: a kiskorúaknak szánt havi állami támogatás növelését azért halasztották el, mert nem volt meg rá a szükséges költségvetési keret. Hozzátette: keresik és meg is fogják találni a szükséges forrásokat ahhoz, hogy 2020 augusztusától valóban megemeljék a gyerekpénz összegét.

„A kormányfő javaslata figyelemreméltó, ezt a rendszert használják az Amerikai Egyesült Államokban is, hogy a szülők biztosan ne használják más célokra a pénzt, hanem egészségre, oktatásra stb. költsék azt. A rendszer az Amerikai Egyesült Államokban és Finnországban használatos. Ha döntés születik, ez egy olyan megoldás, amelyet én támogatok. De ez nem azt jelenti, hogy kevesebb a pénz erre. A vócserek szintén pénzt jelentenek. Meg akarunk győződni arról, hogy a pénzt a gyerekekre költik, és nem másra” - mondta Cîţu.

Ludovic Orban miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy még nem született döntés a gyerekpénzzel kapcsolatban, de felmerült, hogy vannak más lehetőségek is, például az, hogy a gyerekpénzt értékjegyek formájában kapják meg a jogosultak.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Intenzív osztályon a brit kormányfő, a ...
Tíz újszülöttnél mutatták ki a ...
Idén már biztosan nem lesznek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ