Gyereknapi bábelőadások Kolozsváron
Vissza

Gyereknapi bábelőadások Kolozsváron

Három bábelőadás is várja a kicsiket és nagyo(bba)kat holnap, június elsején, a Színre színt a Quadro Galériában, a Tornyocskát valamint a Palkó és Pannát a Puck Bábszínházban lehet megnézni, ahol nyílt napot hirdettek a szervezők.

A Palocsay Kisó Kata által rendezett Színre szín című nonverbális bábelőadást 16:40-től és 17:20-tól tűzték műsorra a Quadro Galériában. A Botár Edit báb- és díszlettervei című kiállítás részeként született 20 perces produkcióban a Botár Edit-hagyaték hét bábja négy jelenetben kel életre az 1950 és 1980 közötti évek sajátos bábtechnikáinak segítségével, Varga Hunor-József és Veres Orsolya színművészek közreműködésével. Helyszín: Quadro Galéria, Samuil Micu/Rózsa utca 7. szám.

Az ingyenes előadásra helyfoglalás a Quadro Galéria Facebook-oldalán megadott linken lehetséges. További időpontok: június 4. és 11.

Színre szín a Quadro Galériában 

Puck Bábszínház

Délelőtt 10 órától a Tornyocska című előadással várják a legfiatalabb nézőket, a 2-4 éves korosztálynak szóló produkció rendezője: Jakab Ildikó.  

Egy csapat bábszínész meglátogatja a gyerekeket. Bábokat, valamint színes kockákat visznek magukkal. Miután röviden ismertetik a játékszabályokat, az alkotók és a gyerekek elkezdik a kockákból megépíteni a tornyocskát, a mese központi elemét. Az elkészült építmény paravánként funkcionál, amely elválasztja a közös teret és a játék terét. A színészek visszavonulnak a paraván mögé és bemutatják a szereplőket, majd magát az cselekményt. Előadják: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs és Mostis Balázs.

Palkó és Panna délután 4 órakor „lép színre” a Puck Bábszínházban.

A Pünkösti Laura rendezte Palkó és Panna című előadás cselekményének középpontjában Palkó, a virgonc kisfiú áll, akinek nincs játszótársa, de emiatt egyáltalán nem szomorkodik: élénk fantáziájának köszönhetően folyton elbarangol valamerre. Gyakran szó szerint is. Egyik nap, miközben a kertben játszik, szárnyra kap a képzelete és egy egész mesevilágot talál ki magának, amelyben találkozik Pannával, a csillagvirággal, aki a pajtása lesz. A két gyerek meséről mesére repül a szél szárnyán, az előadásban pedig kettejük kalandos napját követhetjük végig.

Előadják: Patka Ildikó, Bondar Tibor és Kötő Áron. Az előadás hároméves kortól ajánlott.

A Puck Bábszínház közleménye szerint az előadásokon kívül lehetőség lesz belesni a bábszínház sajátos világába is az egésznapos program alatt.

Az előadásokra a belépés ingyenes, mivel azonban csak korlátozott számú nézőt engedhetnek be, helyfoglalás szükséges, a következő telefonszámon: 0731- 837693 (Jakabfi Ágnes).

(Fotók forrása: Quadro Galéria, Puck Bábszínház)

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó
Szenátus: januártól nőjön a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Toleranciagyakorlás
  • Tasnádi Szilárd: szigorítások ...