Gyémánt Liga – Baji először döntőzhet a sorozatban
Vissza

Gyémánt Liga – Baji először döntőzhet a sorozatban

Baji Balázs révén magyar atléta is érdekelt lesz a Gyémánt Liga-sorozat csütörtökön Zürichben, pénteken Brüsszelben sorra kerülő döntőjében, amelyben mind a 32 versenyszám összdíjazása 100–100 ezer dollár.

A világbajnoki bronzérmes magyar gátasnak a szezon második fele nem sikerült igazán jól, a berlini Európa-bajnokságon nyolcadik lett, majd a birminghami Gyémánt Liga-viadalon nem jutott döntőbe. Ezek után a pontversenyben nem került a legjobb nyolc közé, így nem kvalifikálta magát automatikusan a fináléra, ám a világcsúcstartó Aries Merritt és az olimpiai bajnok, vb-címvédő Omar McLeod visszalépése után lehetőséget kapott a szereplésre.

Baji – aki karrierje során először vehet részt a sorozat döntőjében – pénteken, Brüsszelben áll rajthoz, nagyon erős mezőnyben. Ott lesz ugyanis az Eb első három helyezettje, a francia Pascal Martinot-Lagarde, a világranglista-vezető orosz Szergej Subenkov és a spanyol színekben versenyző Orlando Ortega is.

A döntőben 32 számot rendeznek, Zürichben és Brüsszelben is 16–16-ot. Valamennyi verseny győztese 50 ezer dollárral gazdagodik, de még a nyolcadik helyezettek is kapnak 2000 dollárt.

A Gyémánt Liga bajnokai nem az egész szezonban nyújtott teljesítmény alapján kerülnek ki, hanem a döntők első helyezettjei kapják az elismerő címet.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltean Csongor: Románia nem tartja ...
Borboly Csabát is megbírságolta a ...
Nézőpontok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ