Gheorghiţă: növekvő tendenciát mutatnak az esetszámok
Kik fertőződtek meg?
Kik fertőződtek meg?
Vissza

Gheorghiţă: növekvő tendenciát mutatnak az esetszámok

Az elmúlt négy hétben a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált személyek csaknem 90 százaléka nem volt beoltva a vírus ellen, az elhalálozásoknak pedig több mint 91 százaléka is beoltatlan személyeknél következett be - jelentette ki ma a Kolozsváron tartózkodó Valeriu Gheorghiţă, az oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője.

A katonaorvos ismételten felhívta a figyelmet, hogy az oltás nyújtja a megfelelő védelmet, az immunizálás révén tudjuk ellenőrzés alatt tartani a járványhelyzetet, ellenkező esetben kockáztatjuk, hogy az új esetek száma ismét jelentősen megnő - tájékoztat az Agerpres.

Hangsúlyozta, az országban továbbra is magas azok száma, akik egyetlen dózis koronavírus elleni vakcinát sem kaptak, és arra biztatta a fiatalokat, nyújtsanak segítséget a veszélyeztetett kategóriákba tartozóknak, hogy azok beolthassák magukat.

„Egyértelmű, hogy Romániában növekvő tendenciát mutatnak az esetszámok. Reméljük, hogy ez a növekedés lassú lesz, nem pedig exponenciális, és hogy képesek leszünk alkalmazkodni annak érdekében, hogy az egészségügyi rendszerre ne nehezedjen nagy nyomás” - fűzte hozzá a CNCAV elnöke.

Valeriu Gheorghiţă és Emil Boc kolozsvári polgármester szombaton ellátogatott a Monostor lakónegyedben található egyik iskolában berendezett oltóközpontba.

(Borítókép: Tegnap Emil Boc társaságában Valeriu Gheorghiță  - jobbra - a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál - TIFF - keretében berendezett oltóközpontot látogatta meg. Kiss Olivér felvétele)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ma ünnepeljük a magyar dráma napját
Két hét múlva kezdődik a 21. ...
TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás