Gergely Balázs: nagyon szeretnénk megtartani a Kolozsvári Magyar Napokat
Vissza

Gergely Balázs: nagyon szeretnénk megtartani a Kolozsvári Magyar Napokat

A Kolozsvári Magyar Napok (KMN) szervezői bíznak benne, hogy augusztusig véget ér a járvány, és mindenképpen arra készülnek, hogy a 16. és 23. közé tervezett rendezvénysorozatot megtartják – nyilatkozta lapunknak Gergely Balázs, a KMN főszervezője.

Elmondta: az elkövetkezendő időszakban kezdik el a programfelajánlásokról szóló egyeztetést a partnerszervezettekkel, mindemellett számos nagy zenei és kulturális produkció gyakorlatilag már le van kötve erre az időszakra.

„Jelenlegi alapállásunk az, hogy megtartjuk a rendezvénysorozatot, mert a helyzetből adódóan a közösségnek a korábbiaknál is nagyobb szüksége lesz rá. Közben természetesen figyeljük a koronavírus-járvány által okozott rendkívüli állapot alakulását, de felelős döntést csak a fejlemények ismeretében, valamikor május közepe táján tudunk hozni azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen méretű és jellegű lesz az idei rendezvénysorozat. Látva a világ különböző részein a kialakult állapotokat, csak remélni merjük, hogy nálunk enyhébb lefolyású lesz a járvány” – fejtette ki Gergely Balázs.

A főszervező arra is felhívta a figyelmet, hogy a költségvetési háttér előteremtése mellett arra is fokozott figyelmet kell fordítaniuk, hogy a várható nehéz időszak után mi az, ami ízléses és etikus, illetve mi nem.

„Tudjuk, hogy nehéz idők állnak előttünk, a járvány elején tartunk, és messze nem látjuk még a végét. Ugyanakkor meg kell próbálnunk túllátni rajta ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és reális forgatókönyvekkel készülhessünk. Mindezeket figyelembe véve a Kolozsvári Magyar Napok szervezésében sok még a nyitott kérdés, de a szervező stáb igyekszik úgy viszonyulni az rendkívüli helyzethez, hogy gyorsan és jól tudjon reagálni, bármilyen lehetséges fejlemény esetében” – mondta Gergely Balázs.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tanügyminiszter: nem beszélhetünk még ...
Megkezdődött a Magyar Zene Fesztivál ...
Ismét színpadra lép az operában Szabó ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Tízezrek untoldoztak hétvégén ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • JZSUK: évkezdés tükre előtt állva