Gelu Voican Voiculescu ma is megjelent egy ’89-es eseményen
Vissza

Gelu Voican Voiculescu ma is megjelent egy ’89-es eseményen

Sajnálatosnak nevezte ma Gelu Voican Voiculescu volt miniszterelnök-helyettes a szombaton a bukaresti Egyetem téri megemlékezésen történt incidenst, ahol többen rátámadtak és egy férfi megütötte a fejét.

Ettől függetlenül - állítja - nem tart attól, hogy az 1989-es forradalom áldozataira emlékező más eseményeken is részt vegyen. Ma Gelu Voican Voiculescu a belügyminisztérium székhelye mellett levő forradalom-emlékműnél tartott ceremónián vett részt.„Ha harminc évvel ezelőtt nem féltem, most sem félek. A forradalomper még nem zajlott le” - mondta.

Az 1989 Decemberi Román Forradalom Intézetének igazgatói tisztségét betöltő Voican Voiculescut csendőrök kísérték ki szombaton a bukaresti Egyetem téren összegyűlt tömegből, miután a forradalom áldozataira emlékezők közül többen is rátámadtak.

Amikor biztonságba helyezték, kiderült, hogy az ütés miatt megsérült, elkezdett vérezni a feje. Voiculescu feljelentést tett támadója ellen, és a helyszínen készült felvételek alapján a rendőrség később azonosította az agresszort egy 68 éves férfi személyében, akit bekísértek kihallgatásra.

(Az Antena 3 hírtelevízió felvétele szombaton készült)


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírus - Az egészségügyi, ...
VIDEÓINTERJÚ - A rendőr-főfelügyelő ...
Koronavírus – immár 42 haláleset ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ