FOTÓK - Ismét kigyúlt a pataréti szeméttelep
Vissza

FOTÓK - Ismét kigyúlt a pataréti szeméttelep

Szerdáról csütörtökre virradóra ismét kigyúlt a Kolozsvár melletti pataréti szeméttelep. A Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér szomszédságában levő objektumot 8 bevetési autó segítségével 32 tűzoltó próbálta eloltani, ám a mintegy 1000 négyzetméteres hulladékrengetegnél csupán hosszú órák múlva sikerült megfékezni a lángokat.

A Szakáts István emberjogi aktivista (a fotók tőle származnak) Facebook-oldalán található adatok szerint a legközelebbi kalyibák alig 50 métere találhatók a tűz helyszínétől, a hulladék egy részének újrahasznosításából pedig hozzávetőlegesen 500 személy teremti meg a betevő falatot. Szerinte a tűz miatt a rendkívül hátrányos szociális helyzetben levő személyeknek legalább két hétig nem lesz miből élniük. Adatai szerint a környéken (szeméttelep, Costei és Cantonului utca, Dallas nyomortanya) mintegy 1500 ember él.

A hosszú évek óta gondot jelentő pataréti szeméttelepnél a napokban tett látogatást a környezetvédelmi miniszter. Graţiela Gavrilescu tarthatatlannak ítélte a helyzetet, s tétlenségük miatt élesen bírálta a helyhatóság illetékeseit.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sürgősségi rendelettel módosították az ...
Ismét kihallgatják Liviu Dragneát a ...
Jogi precedens: megsemmisítették a Şova ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3