Forró Ágnes mesevilága a Bánffy palotában
Vissza

Forró Ágnes mesevilága a Bánffy palotában

Forró Ágnes kék-zöld-lila-sárga színeivel telt meg a Művészeti Múzeum négy emeleti terme, vidámkodva virítanak ki a képekből a fehérlő libák, kecskék, ablakból kukkantanak ki a lovak, kerítésen ülő fekete macska bújik meg az egyik pasztell sarkában, de sárkányfejek is sorakoznak egy-egy munkán, és ki tudja, mi mindent fedezhetünk fel ezeken a különleges alkotásokon.

Egyszóval egy-két órára elfeledkezhetünk a minket körülvevő zűrzavaros helyzetről, és elmerülhetünk Forró Ágnes sajátos, mágikus mesevilágában, ha ellátogatunk a Bánffy palotába, ahol október 15-e és november elseje között látogatható a képzőművész retrospektív kiállítása.

A tárlat a nyilvánosság kizárásával nyílt meg csütörtökön délután a Művészeti Múzeumban, ahol, az érvényben lévő szigorítások miatt, csupán a képzőművész, valamint Iakob Attila, a múzeum munkatársa, a kiállítás kurátora, Csata Hermina festő, textilművész, és a sajtó képviselői voltak jelen. A helyszínen készült videófelvételen – amellyel a művészeti múzeum honlapján és Facebook-oldalán népszerűsítik majd a tárlatot – Iakob Attila és Csata Hermina mondta el gondolatait. A kurátor kifejtette: a retrospektív kiállítás anyagát Forró Ágnes 2010 és 2020 között született munkáiból állította össze.

Forró Ágnes szerint érdekes tíz év távlatából nézni az „összesítést”, és annak ellenére, hogy nem teljes a válogatás, jó érzés a múzeum falain látni a régebbi és egészen friss alkotásokat.

(Fotó: Rohonyi D. Iván)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nem indul eljárás a 2018-as ...
Hollandiában vélhetően pokolgépes ...
Koronavírus – már öt megye ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ