Források: az ANAF vezetőjének leváltását javasolja a pénzügyminiszter, a kormányfő egyetért
Vissza

Források: az ANAF vezetőjének leváltását javasolja a pénzügyminiszter, a kormányfő egyetért

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter Ionuț Mișa, az Országos Adóhatóság (ANAF) vezetőjének leváltását javasolta Viorica Dăncilă kormányfőnek, a miniszterelnök pedig alá fogja írni a rendeletet – nyilatkozták a MEDIAFAX hírügynökségnek kormányzati források.

Információk szerint a javaslat már megérkezett a kormánypalotába, Viorica Dăncilă pedig egyetért a pénzügyi tárca vezetőjével, és a rendeletet még csütörtökön vagy pénteken alá is írja.

Teodorovici számtalan alkalommal felrótta az adóhivatal vezetőjének, hogy nem megfelelő bizonyos adók, mint például az általános forgalmi adó (áfa/TVA) vagy a károk behajtásának a hatékonysága.

Amúgy a bevételek szempontjából jó évet zárt az ANAF, de októberben és novemberben nem nőtt az érték.

Eugen Teodorovici novemberben bejelentette, hogy a 2019-es évre egy sor világos előírást tartalmazó csomaggal rukkol majd elő, amelyek hatékonyabbá teszik a begyűjtést. „Hogy lássák a nemzetközi partnereink, hogyan működik az állam. Nem tudom, hogy valaki ülhet-e valaha nyugodtan egy olyan állásban, aminek mindenhez köze van, amit az ország költségvetése jelent” – fogalmazta meg akkor a pénzügyminiszter, aki korábban arról beszélt, hogy Ionuț Mișa teljesítményének a kiértékelésekor a legfontosabb kritérium az ANAF bevételeinek az alakulása lesz.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tüntetésekkel fenyegetőznek a ...
Az Egyesült Államok hivatalosan ...
Műtétjei után Federer már 2021-re és az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ