Fölszállott a páva: erdélyiek sikere - győztes a Kalotaszeg Legénytársulat, közönségdíjas a Tatrospart Néptáncegyüttes!
Vissza

Fölszállott a páva: erdélyiek sikere - győztes a Kalotaszeg Legénytársulat, közönségdíjas a Tatrospart Néptáncegyüttes!

A Duna televízió élőben közvetítette a Fölszállott a páva tehetségkutató döntőjét, amelyben több erdélyi fellépőnek drukkolhattunk illetve szavazhattunk sms-ben, és nem eredménytelenül: győztes lett a táncegyüttes kategóriában a Kalotaszeg Legénytársulat, és közönségdíjas lett a gyimesi Tatrospart Néptáncegyüttes. Ügyesen szerepelt a szamosújvári Ördöngös Zenekar is, ők összesen 47 pontot értek el. Gratulálunk mindannyiuknak!

További győztesek: énekes szólisták és énekegyüttes kategória – Pendely Énekegyüttes; táncos szólisták és táncospárok kategória – Fodor Mátyás; hangszeres szólisták és zenekarok – Pósfa Zenekar; legjobb hagyományőrző – Nógrád Táncegyüttes; határon túli legjobb roma előadó – Eötvös Remus. Különdíjasok: Veres Mihaela, Borbáth Szilveszter, Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes. 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös tehetségkutatójában a 16-35 éves fiatalok négy kategóriában mutathatták meg tehetségüket: külön versenyeztek a néptáncegyüttesek; az énekes szólisták és énekegyüttesek; a hangszeres szólisták és zenekarok; a táncos szólisták és táncospárok.

A kategóriagyőztesek mellett a közönség is kiválasztotta 2017 legjobb produkcióját, sms-ben. A Duna televízióban élőben láthattuk a döntős fellépőket: Pendely Énekegyüttes, Debreczeni-Kis Helga citerás, Haraszti József, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, az Ördöngös Zenekar, Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, a Pósfa Zenekar, Fodor Mátyás, a Tatrospart Néptánccsoport és a Kalotaszeg Legénytársulat.

A döntő előadásán a Kalotaszeg Legénytársulat

 

Tatrospart Néptánccsoport 

Ördöngös Zenekar

Az évad utolsó műsora a Kodály-emlékév előtt tisztelgett, ezért a tehetségkutató extra produkciója a Liszt-díjas Molnár Levente operaénekes és a Magyar Állami Népi Együttes volt, akik erre az alaklomra készítették Erdélyi táncok Kodály népdalfeldolgozásaival című előadásukat.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze volt, mellette a zsűriben Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus foglal helyet.

A műsort Novák Péter és Morvai Noémi vezette.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Juncker: európai uniós vezetőktől is ...
Velencei Bizottság: hatályon kívül kell ...
Z.

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ