Földrengés Arad megyében – Kolozs megyében is érezhető volt (FRISSÍTVE)
Vissza

Földrengés Arad megyében – Kolozs megyében is érezhető volt (FRISSÍTVE)

Közepes, 4,6-os erősségű földrengést mértek hétfőn 20 óra 46 perckor Arad megyében – derül ki az Országos Földfizikai Kutatási és Fejlesztési Intézet (INCDFP) által közzétett információkból. (Ezt az értéket utólag 4,9-re módosították.)

A földrengést 15 kilométeres mélységben regisztrálták a következő települések közelében: Aradtól 24 kilométerre délkeletre, Temesvártól 45 kilométerre északkeletre, Békéscsabától 77 kilométerre délkeletre és Resicabányától 89 kilométerre északra.

Az idei év legerősebb, 5,7-es erősségű tektonikus mozgását február 14-én észlelték Gorj megyében, 6,3 kilométeres mélységben.

Sérülésekről, anyagi károkról egyelőre nincsenek információk.

Aradon és Lippán a tömbházak lakói az utcára menekültek.

Az aradi Aurel Vlaicu negyed egyik lakója, Sinka Gábor arról számolt be az Agerpres hírügynökségnek, hogy a hatodik emeleti lakásában nagyon erősen érezte a földrengést, remegtek az ablakok, kinyílt az ajtó, és 'minden ingott körülötte'.

"Első reakcióm az volt, hogy meneküljek, de aztán eszembe jutott, hogy nem tanácsos a lépcsőházban lenni földrengéskor. Akkor mentem le, amikor véget ért, mindenki kint volt az utcán" - mondta.

Az Európa-negyed egyik lakója arról számolt be, hogy olyan volt a földrengés, "mintha egy tank ment volna végig az utcán". "Rezgett a ház, a bútor, a talpunk alatt éreztük, ahogy mozog a padló" - fogalmazott.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Mozgósítási gyakorlat Székelyföldön
Tiltakoznak a rendőrségi alkalmazottak
Japán sztrájk az egészségügyben

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Ballagókhoz s nem csak
  • Elballagtak az Apáczai-líceum diákjai
  • Az iskola anyacsavar, recepteskönyv, ...
  • Boné Ferenc-per: 20 év letöltendő ...
  • Magyarságfóbia