Fogorvos Kamara: kivizsgálás az elhunyt 4 éves kisfiú ügyében
Vissza

Fogorvos Kamara: kivizsgálás az elhunyt 4 éves kisfiú ügyében

Kivizsgálás indított Romániai Fogorvosok Kamarája (CMSR) annak a négyéves gyermeknek az ügyében, aki meghalt, miután érzéstelenítőt és altatót kapott egy piteşti-i fogászati klinikán.

A CMSR felelősségre vonhatja tagjait a törvények, a fogorvosi etikai elvek vagy a szakmai szabályzat be nem tartása miatt. A Kamara által lefolytatott eljárás  ugyanakkor nem helyettesíti az érintettek ellen indítható polgári, büntetőjogi vagy közigazgatási eljárást - közölte az intézmény, amely részvétet nyilvánított az elhunyt kisfiú családjának.

A négyéves gyermeknek kedden érzéstelenítőt adtak be egy piteşti-i fogászati klinikán, de rosszul lett, kómába esett, ezért a Grigore Alexandrescu kórházba szállították, ahol szerda este meghalt.

Az egészségügyi minisztérium kivizsgálást indított a klinikán. A rendelőt 20 ezer lejre megbírságolták a tevékenységi terület túllépéséért, és megtiltották a további altatásos kezeléseket.

A rendőrség in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) nyomozásba kezdett gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Ugyanakkor a vizsgálatok végéig felfüggesztették a praxisát a gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsított altatóorvosnak, akinek a beavatkozása nyomán életét vesztette a kisfiú.

KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európa Liga: visszavágók következnek a ...
Iskolai bántalmazás: van okunk az ...
Szabó István nem veszi át a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ