Fogadások a háromhavi ROBOR értékére
Vissza

Fogadások a háromhavi ROBOR értékére

Fogadásokat lehet kötni a háromhavi ROBOR értékére egy fogadóirodánál: meg kell tippelni, hogy a háromhavi irányadó bankközi kamatláb július 31-éig eléri-e vagy sem a 3,5 százalékot. Ugyanakkor vagy meg lehet kockáztatni egy fogadást arra, hogy az év végéig 4 százalékig emelkedik.

1,40-es szorzója van annak, hogy júliusig a mutató eléri a 3,5 százalékot, és jóval nagyobb, 2,75-szörös lesz annak a nyereménye, aki megtippeli, hogy nem éri el ezt a szintet.

Annak, hogy az év végére 4 százalékos lesz a háromhavi ROBOR 2,5-szörös, annak pedig, hogy nem éri el, 1,5-szörös a szorzója.

Mugur Isărescu jegybankelnök július elején úgy nyilatkozott, hogy a ROBOR mutatók szintjét egyaránt alakítják a piaci reakciók, a téma túlzott mediatizálása és a likviditások eltűnése – itt kizárólag az adók és illetékek begyűjtésére, majd a pénzeknek a piacra történő visszapumpálására utalt. „Nem a mi döntéseink, hanem a piacé” – szögezte le Mugur Isărescu.

A hétfői 3,41 százalékról 3,42 százalékra nőtt ma a háromhavi irányadó bankközi kamatláb, a ROBOR 3M – derül ki a Román Nemzeti Bank (BNR) adataiból.

A hathavi irányadó bankközi kamatláb eközben az előző napi 3,42 százalékról 3,51 százalékra, a 9 havi 3,56 százalékról 3,55 százalékra, a 12 havi pedig 3,62 százalékról 3,61 százalékra csökkent.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csíksomlyói búcsú: zarándokok nélkül, a ...
Trump: nem szabad megengedni, hogy a ...
IMAS - Erősödnek a kis pártok, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ