Fődíjat nyert a Külön falka a Vukovári Filmfesztiválon
A legjobb kisjátékfilm a szintén magyar Branka című alkotás lett
A legjobb kisjátékfilm a szintén magyar Branka című alkotás lett
Vissza

Fődíjat nyert a Külön falka a Vukovári Filmfesztiválon

Kis Hajni Külön falka című alkotása nyerte a legjobb nagyjátékfilmnek járó Arany Uszály-díjat a 16. Vukovári Filmfesztiválon. K. Kovács Ákos Branka című kisjátékfilmje szintén megkapta saját kategóriájának fődíját a Duna-menti országok filmjeit felvonultató horvátországi szemlén – írja a Film.hu.

Kis Hajni első mozifilmje a keményfejű, börtönből frissen szabadult kidobó és tizenkét éves lányának története. A Dietz Gusztáv MMA-ketrecharcos és Horváth Zorka főszereplésével készült Külön falka eddigi elismerései között szerepel a Kairói Nemzetközi Filmfesztivál zsűri-különdíja, a bukaresti Európai Filmfesztivál közönségdíja, a Riviera Nemzetközi Filmfesztivál fődíja, közönségdíja és legjobb férfi főszereplőnek járó díja. Kis Hajni filmjét a magyar filmkritikusok 2020 és 2021 legjobb elsőfilmjének szavazták, nemrég pedig megnyerte a legjobb nagyjátékfilmnek és a legjobb elsőfilmes rendezőnek járó Magyar Mozgókép Díjat is.

Jelenet a Branka című kisjátékfilmből 

K. Kovács Ákos Branka című kisjátékfilmje a délszláv háború idején játszódik, főszereplője (Dina Mušanović) kórházi nővérként kezd dolgozni a szülészeten. Kollégái furcsa viselkedése sokkoló felfedezéshez vezeti: a főorvos halottnak nyilvánítja a babákat, a nővéreknek pedig a kint várakozó autóba kell tenniük a kicsiket. A 17. BuSho diákzsűrijének díja és a 20. Lakiteleki Filmszemle fődíja mellett a film tavaly elnyerte a spanyol Certamen Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál fődíját és legjobb színésznőnek járó díját, valamint első helyezést ért el a német Interfilm Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Confrontations szekciójában is.

(Borítókép: Jelenet a Külön falka című filmből a két főszereplővel. Fotók forrása: port.hu) 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ