Focihírek röviden
Vissza

Focihírek röviden

U FC: LEGYŐZTÉK PERUGIÁT IS

Három gólzáporos győzelem után az Olaszországban edzőtáborozó Kolozsvári U FC másodosztályú csapata egyetlen találattal győzött a Serie B-ben legutóbb a nyolcadik helyen végzett Perugia otthonában. Az 1–0 (0–0) arányű végeredmény egyetlen (euró)gólját Cristian Gavra lőtte a 63. percben.

Adrian Falub csapata: Dur-Bozoancă – Căpuşă, Abrudan, Kosznics – Florescu, Giurgiu, Dumitrescu, Manu – Ene, Gavra, Coman; cserék: Cordoş, Ursu, Kofi, Greu és Hațiegan.

Vasárnap a Serie C-be idén feljutott Rimini FC 1912 együttese ellen fejezték be az olasz portyát az egyetemisták, az olasz együttes 3–1-re nyert, a szépítő gólt Adrian Micaş szerezte a 27. percben.

KÉSZÜL AZ U OLIMPIA NŐI FOCICSAPATA

A Bajnokok Ligája meccsekre készülő Kolozsvári U Olimpia Műegyetem CFF női labdarúgó-bajnokcsapata zalatnai edzőtáboron vett részt, majd Magyarországon két barátságos mérkőzést játszott. A magyar bajnok MTK Hungária FC Turányi Lilla (14. perc) és Lauren Berman (58. perc) góljaival 2–0 arányban legyőzte az U Olimpiát. A bajnoki bronzérmes és Magyar Kupa döntős Diósgyőri VTK-t viszont 5–2-re legyőzték a kolozsvári lányok, akiktől az amerikai Cassidy Benintente (18. perc), a mesterhármasig jutott Cristina Carp (29., 34. és 83. perc), valamint a St. Kitts and Nevisről érkezett Phoenetia Maiya Browne (90. perc) volt eredményes.

Mirel Albon kerete: Selena Babb (holland), Salamon Szidónia, Lavinia Boandă – kapusok, Cassidy Benintente, Teodora Meluţă, Nagy Melinda, Mihaela Ciolacu, Andreea Voicu, Raluca Borodi, Mara Bâtea, Oana Negrea, Cristina Carp, Phoenetia Maiya Browne, Adela Iosif és Flaviana Negrea – mezőnyjátékosok. Az együttes nemrég az amerikai Annie Wickett hátvédet is leigazolta.

EL: A CAS AZ AC MILANNAK ADOTT IGAZAT, ELTÖRÖLTE AZ OLASZOK KIZÁRÁSÁT

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elfogadta a Milan labdarúgócsapatának fellebbezését, így az olasz klub elindulhat az Európa Liga 2018–2019-es kiírásában. Csütörtökön a CAS svájci székhelyén meghallgatták a milánói klub elöljáróit, pénteken pedig meg is született a döntés, amelynek értelmében a szervezet a Milannak adott igazat, s eltörölte az UEFA júniusi határozatát, amelyben kizárta az olasz egyesületet az EL soron következő, 2018–2019-es idényéből. Mint ismert, az UEFA a Milant azért büntette meg, mert a klub megszegte a pénzügyi fair playre vonatkozó előírásokat. A határozat értelmében a gárda a következő két szezon egyikében (amelyikben előbb bejut a Bajnokok Ligájába vagy az EL-be) nem vehetett volna részt a nemzetközi kupasorozatokban. A patinás együttes előző tulajdonosa, a Li Jung-hung nevével fémjelzett kínai cégcsoport a július 6-i határidőig nem kezdte el visszafizetni több mint 300 millió eurós hiteltartozását, a Milan így jelenleg az amerikai Elliott Management befektetési alap tulajdonában van. A kínai csoport 2017 áprilisában, több mint 700 millió euróért vásárolta meg az egyesületet Silvio Berlusconitól, és a múlt nyáron 200 millió eurót költött új játékosokra.


EZ ÉRDEKELHETI
  • Sporthírek röviden
    Sporthírek röviden
  • Sporthírek röviden
    Sporthírek röviden
  • Sporthírek röviden
    Sporthírek röviden
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csíksomlyói búcsú: zarándokok nélkül, a ...
Trump: nem szabad megengedni, hogy a ...
IMAS - Erősödnek a kis pártok, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ