Filmbe illő autós üldözés Déva utcáin
Vissza

Filmbe illő autós üldözés Déva utcáin

Filmbe illő autós üldözésnek lehettek tanúi a dévaiak csütörtökről péntekre virradó éjjel, amikor egy autó vezetője nem akart megállni a közlekedési rendőrök jelzésére, és menekülés közben öt parkoló autót sodort el. A sofőr eltűnt a panelházak között, a rendőrség keresi.

Az incidens csütörtök éjjel fél négy körül történt, a Hunyad megyei Déván.

Bogdan Nițu megyei rendőrségi szóvivő ma azt mondta, a közlekedési rendőrség egy autóvezetőt akart szabályos jelzéssel megállítani az úton, ám az nem akart engedelmeskedni, ezért az angol rendszámú gépjárművel elmenekült, miközben a rendőrautó bekapcsolt szirénákkal követte.

„Végül az autót a december 22. sugárúton sikerült megállítani, de annak vezetője továbbra is menekülni próbált, és közben kárt okozott öt, az út szélén parkoló gépjárműben. Szerencsére csak anyagi kárt okozott, személyi sérülés nem történt. Két utasát a rendfenntartók segítségével elfogták és megbilincselték, de az autóvezetőnek sikerült elmenekülnie. Személyazonosságát ismerjük, jelenleg körözik.

Vizsgálatunkból kiderült, hogy a gépkocsi be van jegyeztetve, a sofőrnek van érvényes jogosítványa” – mondta el Bogdan Nițu. A szóvivő szerint mind az autóvezető, mind a két utas fiatalkorú.

A sofőr a panelházak közé menekült, több rendőr vette üldözőbe, de nem sikerült elfogniuk.

„A közlekedési rendőrség és a rendfenntartó erők több csapatát is riasztották a helyszínre, az üldözést végző csapat erősítésére. Fegyverhasználat nem történt, csak szóban szólították fel őket megállásra, a törvényes eljárás szerint, mert egyértelmű volt, hogy menekülni akarnak. Az autóvezető egyébként a panelházak közé menekült, a rendőrök gyalog és autóval is üldözőbe vették, de nem fogták el. A két utast bilincsben vitték a rendőrségre kihallgatásra” – magyarázta el a rendőrségi szóvivő.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Méltatlankodik Klemm az offshore ...
Nem tülekednek a jelöltek Kövesi ...
Pénteki bánat

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ