Fifor: nem megy át az indítvány, Romániának jobb, ha Iohannis szabadságon van
Vissza

Fifor: nem megy át az indítvány, Romániának jobb, ha Iohannis szabadságon van

Mihai Fifor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára úgy véli, nem megy át a bizalmatlansági indítvány, mivel Klaus Johannis államfő képtelen ellátni közvetítői szerepét, hogy ezáltal megoldja a politikai válságot, az ellenzéki pártok pedig „elagyabugyálják egymást”, nem képesek többséget alkotn

„Nem is akarják ezt a dolgot, különben! Lehetetlen feltételeket támasztanak egymással szemben, hogy nehogy véletlenül átmenjen az indítvány! Tehát hamis, hogy a PSD kapaszkodik a kormányzásba. Holnap távozunk, ha átmegy a bizalmatlansági indítvány, és jön valaki, aki biztosítja Románia működését. De nem megy át, mert nincs alternatíva, nincs közvetítő elnökünk, aki rendezné ezt a politikai válságot” – írta pénteki Facebook-bejegyzésében a kormánypárti politikus.

Leszögezte egyúttal, hogy a kormány – az államfő ellenkezése ellenére – kifizet minden nyugdíjt és fizetést.

Zárszóként pedig arra kérte Klaus Johannist, hogy „maradjon szabadságon, az a legjobb Románia számára”.

Klaus Johannis államfő csütörtökön bejelentette, nem nevezi ki ügyvivő miniszternek Niculae Bădălăut az energetikai, Ioan Deneșt a környezetvédelmi és Ștefan Radu Opreát a parlamenti kapcsolattartásért felelős tárca élére. Egyúttal figyelmeztette a PSD-t, hogy vessen véget a politikai válságnak. Mint forgalmazott, a kormánypárt olyan helyzetbe sodorhatja Romániát, ami miatt késhet a nyugdíjak és bérke kifizetése.

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke eközben közölte, a bizalmatlansági indítvány sikere érdekében egyeztetést folytat valamennyi parlamenti frakcióval, szociáldemokrata párti politikusokkal is. Orban azt mondja, a bizalmatlansági indítvány benyújtásának időpontja függ egy egyezségtől az aláírók között a szövegről.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csökkenthetné a vírus terjedését ...
Online programajánló – ...
Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ