Fertőtlenítik a tömegközlekedési járműveket
Vissza

Fertőtlenítik a tömegközlekedési járműveket

Az influenza terjedésének megfékezése érdekében fertőtlenítik a kolozsvári tömegközlekedési járműveket. A fertőtlenítőszereket a vonalvégi végállomásokon és a várótermekben permetezi szét a takarító személyzet – nyilatkozta Liviu Neag a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP) igazgatója, aki szerint a közszállítási járműveket gyakrabban fertőtlenítik.

A Kolozs Megyei Közegészségügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint Kolozs megyében 41, gyorsteszttel diagnosztizált influenzás megbetegedést tartanak nyílván. Az igazgatósághoz közel 41,5 ezer adag influenza elleni védőoltás érkezett.

Tegnapig 61 halálos áldozata volt a fertőzőbetegségnek az Országos Közegészségügyi Intézet tájékoztatása szerint. A három legutóbbi áldozat egy 60 éves Iaşi megyei, egy 43 éves Vrancea megyei és egy 56 éves Hunyad megyei férfi. Mindhárman A típusú influenzavírussal fertőződtek meg, és egyikük sem kapta meg influenza elleni oltást. Ketten más krónikus betegségekben is szenvedtek, de a Hunyad megyei férfi esetében nem tudnak egyéb kórról.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eredménytelenül zárultak az első ...
Magyar részleg az egész családnak a ...
Az Európai Bizottság újabb 1,5 milliárd ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓK – Március 15. Kolozsváron
  • Ők a Zrínyi Ilona matekverseny ...
  • A bátrak előtt tisztelegtek a felvonulók
  • Dilettantizmus felsőfokon
  • Csörte