Felújították a Monostor negyedi könyvtárat
Vissza

Felújították a Monostor negyedi könyvtárat

A Kolozs Megyei Tanácsnak alárendelt O. Goga Megyei Könyvtár Monostor negyedi Traian Brad részlege ismét megnyitotta kapuit, miután véget értek átfogó korszerűsítési munkálatai. „Nem hiszem, hogy létezne nyereségesebb, mint az oktatásba, kultúrába és tudásba való befektetés. A megyei tanács ezért döntött, hogy közel 550 ezer lejt fordít a Monostor negyedi kirendeltség helyrehozatalába, hiszen a lakónegyedi könyvtár minden nemzedék számára ideális helyszín az olvasásra és tanulásra” – nyilatkozta Alin Tise, a Kolozs Megyei Tanács elnöke.

Az épület korszerűsítésének része volt, hogy a régi fémkeretes ablakokat hőszigetelő nyílászárókra cserélték, és új fűtőberendezést szereltek fel. Az építkezési munkálatok összértéke közel 456 ezer lej, amelyet a megyei tanács saját költségvetéséből fedezett. A gyerekeknek és fiataloknak szánt részleg bútorzatára és felszerelésére 86,5 ezer lejt fordítottak – ezt az összeget is a megyei testület folyósította.

 A megyei könyvtár kirendeltségének könyvállományát is átszervezték, ezt a munkát tavaly december 15 és január 31 között végezte 15 könyvtáros. A szakemberek kiválogatták és elrendezték a szabadpolcos állományt, RFID-címkével látták el a könyveket a könyvtári szolgáltatások korszerűsítése és hatékonyabb menedzsmentje érdekében.

A megyei könyvtár Traian Brad részlege több mint 60 ezer kiadvánnyal, korszerű arculattal várja mostantól olvasóit. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Játékosság és innováció: egyedi ...
Elnökjelölt-találós
"Álbetegek" segítenek a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ