Felmenti tisztségéből Cîţu Alexandru Nazare pénzügyminisztert
Vissza

Felmenti tisztségéből Cîţu Alexandru Nazare pénzügyminisztert

Alexandru Nazare pénzügyminiszter tisztségéből való felmentését kérte Klaus Iohannis államfőtől csütörtökön Florin Cîţu kormányfő. A miniszterelnök a csütörtöki kormányülést követő sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy elküldte a tárcavezető felmentésére vonatkozó igénylést Klaus Iohannis államfőnek. A hotnews.ro hírportál szerint Cîţu a kormányülés előtt közölte döntését az egyébként liberális párti (PNL) pénzügyminiszterrel.

A csütörtöki kormányülést követő sajtónyilatkozatában a kormányfő azt mondta: kedd este tájékoztatta a koalíciós pártok vezetőit arról, hogy a pénzügyminiszter lemondását kérte, de Alexandru Nazare közölte vele, nem kíván lemondani, inkább mentsék fel a tisztségből. Cîţu a sajtótájékozatón azt is elmondta, csütörtökön délelőtt tárgyalt a koalíciós pártok vezetőivel a miniszter visszahívására irányuló szándékáról, akik ezt nem ellenezték.

Cîţu, aki korábban pénzügyminiszter volt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Ludovic Orban pártelnök vezette kisebbségi kormányban, maga készül átvenni a tárca ideiglenes vezetését, amíg pártja új tárcavezetőt jelöl. A kormányfő a kommunikáció-képtelenséget rótta fel Nazare-nak, és arra hivatkozott, hogy a kormányprogram végrehajtásában a legtöbb késést a pénzügyi tárcánál tapasztalta.  A román média a PNL belüli választási küzdelem újabb fejezetének, a pártelnöki székre is pályázó Cîţu erődemonstrációjának tartja a minisztercserét, amellyel korábbi nyilatkozatai szerint a jelenlegi pártelnök, Ludovic Orban egyébként nem ért egyet.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás