Felmelegszik az idő
Vissza

Felmelegszik az idő

Felmelegszik az idő, a következő két hétben akár 14-16 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekre is számítani lehet a régiók többségében, és a hegyvidék kivételével jelentős lesz a csapadék mennyisége - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfői, február 10-e és 23-a közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben az első héten 5 Celsius-fok körüli nappali átlaghőmérsékletek lesznek, február 17-18-án azonban felmelegszik az idő, a csúcshőmérsékletek - jóval meghaladva a sokéves átlagot - elérik a 10-12 fokot. A kéthetes időszak végén pedig a nappali 8 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet lesz a jellemző. Az éjszakai minimumok az első héten -6 és -2 fok között alakulnak, 18-a után pedig -2 és 0 fok között. Csapadékra február 10-e és 14-e között, illetve 18-a után kell számítani.

A hegyvidéken az első hét elején 2-3 Celsius-fok körül alakulnak a nappali csúcsok, a hét vége felé azonban már a negatív skálán fognak mozogni, -2 fok körül. Február 17-18-án a 4-6 fokot is elérheti a nappali hőmérséklet, ezt követően azonban nem lesz melegebb 0 foknál. Az éjszakai minimumok általában fagypont alatt maradnak, a leghidegebb 12-e és 16-a között lesz, amikor -8 és -6 fok körüli értékig süllyed a hőmérséklet. Február 18-án pedig 0 fok körül alakul az éjszakai hőmérséklet. Február 10-e és 12-e között, illetve 14-én csapadék várható nagyobb kiterjedésű területeken. 15-én és 16-án kevés a valószínűsége a csapadéknak, de 17-e után ismét megnő.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvár: öt új koronavírusost vettek ...
Bezárkózva
Virtuális életünk valós bajai

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ