Félkegyelmű közkegyelem
Vissza

Félkegyelmű közkegyelem

Már csak napok kérdése, hogy hatályba lépjen a közkegyelemről szóló törvény. Miután a képviselőház is megszavazta a túlzsúfolt börtönökben raboskodó elítéltek büntetéséről szóló törvénytervezetet, már csak Klaus Johannis államfő aláírására vár. Ilyenformán hamarosan lezárul egy fejezet Románia 2017-es történelmében, egy olyan viharos fejezet, amely azzal a bizonyos, éjszaka elfogadott 13-as sürgősségi kormányrendelettel kezdődött, és amely az 1989 utáni legnagyobb méretű tüntetéssorozatot váltotta ki.

Ezzel azonban korántsem oldódott meg a börtönök túlzsúfoltságának egyáltalán nem új keletű kérdése. Amire - éppen azért, mert régóta terítéken van (a tavalyi börtöntüntetések csak az utolsó cseppet jelentették a pohárban) -, sokkal korábban és sokkal jobb megoldást kellett volna találni.

Azt hiszem, mindenkinek egyértelmű, hogy ha a vásárolt szekrény nem fér be a kocsi csomagtartójába, akkor nem az a megoldás, hogy kidobjunk belőle három polcot vagy levágjuk az alját, hanem az, hogy egy nagyobb autóval szállíttassuk haza. Ugyanígy – számomra legalábbis – az lett volna a logikus, ha az évek során kezdeményezték volna legalább egy börtön építését.


EZ ÉRDEKELHETI
MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európa Liga: Kleinheislerék követhetik ...
Tizenegy fiatal kutató a tudomány ...
Legfelsőbb bíróság: nem diszkrimináció ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Poraikból támasztották fel a ...
  • Hagyjatok kiszakadni!
  • Volt egyszer egy Szentháromság vagy ...
  • Gebe-Fügi Renáta a Mozart Fesztivál ...
  • Miért nem másképp?