Feljelentették az egyetlen kanállal szájba áldoztató ortodox papokat
Vissza

Feljelentették az egyetlen kanállal szájba áldoztató ortodox papokat

Büntetőjogi feljelentést tett harmadmagával Emanuel Ungureanu képviselő az ortodox egyház papjai és szerzetesei ellen, akik egyetlen kanállal szájba áldoztatták híveiket múlt vasárnap a kolozsvári ortodox katedrális előtti téren celebrált misén.

A Kolozsvári Bíróság melletti ügyészséghez benyújtott feljelentés azzal vádolja az érintetteket, hogy veszélyeztették a lakosság, felnőttek és gyermekek egészségét. A panasz aláírói (a képviselő mellett Daniela Vomir Bizo és Adina Smeu) kérik, hogy az elkövetők azonosítását követően a felelősök ellen nyomozás induljon a fertőző betegségek megelőzésére és járványszerű terjedésének megakadályozására vonatkozó hatósági rendelkezések megszegése miatt elkövetett bűncselekmény ügyében.

A feljelentés megfogalmazói hangsúlyozzák: az egyház és vallásgyakorlás szabadságának tiszteletben tartásával együtt úgy vélik, a görögkeleti egyház érintett képviselőinek magatartása súlyosan kockáztatja a lakosság egészségét, gyakorlatilag emberek százainak életét sodorja veszélybe, tekintve hogy jelenleg a koronavírus-járvánnyal küszködünk, Romániában emiatt szükségállapot van, a hatóságok egész sor kötelező intézkedést rendeltek el a vírus terjedésének megakadályozása érdekében, amelyek tiszteletben tartása az ortodox egyház képviselőinek is kötelessége. Az egyetlen kanál és közös szájtörlőkendő használatával fennáll annak a veszélye, hogy egyetlen fertőzött használó mindenkit megfertőzzön, aki március 22-én a kolozsvári katedrálisnál áldozott, úrvacsorát vett.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Találkozások Máriával
Milyen szabályok érvényesek a vendéglők ...
Magyar NB I., 26. forduló: Őrzi előnyét ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ