Felix Bănilă a DIICOT új főügyésze
Vissza

Felix Bănilă a DIICOT új főügyésze

Klaus Johannis ma aláírta a Felix Bănilát a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) főügyészévé kinevező rendeletet. Az új vezető mandátuma három évig tart – tájékoztatott az államelnöki hivatal.

Felix Bănilă a bákói törvényszék mellett működő ügyészség ügyésze, korábban a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnál (CSM) meghirdetett helyre is pályázott.

Felix Bănilă saját igazságügyi rendőrségi struktúra létrehozását is tervezi a DIICOT-on belül.

Június elején a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi testülete pozitívan véleményezte az igazságügyi minisztérium javaslatát, hogy Felix Bănilát nevezzék ki a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) főügyészévé. A javaslatot továbbították az államelnöki hivatalhoz.

Később azonban a DIICOT ügyészei küldöttgyűlésükön úgy döntöttek, levélben fordulnak Klaus Johannis államfőhöz, és kérik az igazságügyi minisztérium javaslatának elutasítását – nyilatkozták korábban igazságügyi források. Arra hivatkoztak, hogy a Felix Bănilă tervéből világosan látszik, hogy nem kellőképpen felkészült, nem ismeri, és nem érti az ügyosztály struktúráját, hatásköreit, törekvéseit.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
Életfogytiglanra ítéltek egy angol nőt, ...
Utasszámhoz igazítják a közszállítási ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ