Felix Bănilă a DIICOT új főügyésze
Vissza

Felix Bănilă a DIICOT új főügyésze

Klaus Johannis ma aláírta a Felix Bănilát a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) főügyészévé kinevező rendeletet. Az új vezető mandátuma három évig tart – tájékoztatott az államelnöki hivatal.

Felix Bănilă a bákói törvényszék mellett működő ügyészség ügyésze, korábban a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnál (CSM) meghirdetett helyre is pályázott.

Felix Bănilă saját igazságügyi rendőrségi struktúra létrehozását is tervezi a DIICOT-on belül.

Június elején a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi testülete pozitívan véleményezte az igazságügyi minisztérium javaslatát, hogy Felix Bănilát nevezzék ki a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) főügyészévé. A javaslatot továbbították az államelnöki hivatalhoz.

Később azonban a DIICOT ügyészei küldöttgyűlésükön úgy döntöttek, levélben fordulnak Klaus Johannis államfőhöz, és kérik az igazságügyi minisztérium javaslatának elutasítását – nyilatkozták korábban igazságügyi források. Arra hivatkoztak, hogy a Felix Bănilă tervéből világosan látszik, hogy nem kellőképpen felkészült, nem ismeri, és nem érti az ügyosztály struktúráját, hatásköreit, törekvéseit.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újítás és hagyomány a Román Operában
Harminc évig fertőz egy tévé – ...
Még egy sürgősségi ügyelet a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Tanügyminiszter: lehessen megbuktatni ...
  • Még nincs vége
  • Lehullt a vakolat az Első Magyar ...
  • Új vezetősége van az RMDSZ kolozsvári ...
  • Futóverseny