Felhívás Árpád-házi Szent Erzsébet-napi gyűjtésre
Vissza

Felhívás Árpád-házi Szent Erzsébet-napi gyűjtésre

Mint minden évben az Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez közel eső vasárnap, Gyulafehérvári Főegyházmegyénk Caritas szervezete gyűjtést szervez. Az idén a gyűjtés november 18-án esedékes.

Egy érdekes hasonlat szerint a nemzedékek élete a homokóráéhoz hasonló. A homokszemek előbb-utóbb mind lefutnak a felső részből az alsóba. Mindegyik máskor. Mindegyiknek saját története van, de egyik homokszemnek sincs története a többi nélkül.

Amikor a Szentírásban az idősek tiszteletéről olvasunk, vagy Isten negyedik parancsa alapján kötelességünknek érezzük figyelni a szüleinkre, kevésbé kerül kihangsúlyozásra, hogy nekünk nem azért kell tisztelnünk őket, hogy aztán minket is tiszteljen a minket követő nemzedék. Ez önmagában nemcsak kevés, hanem kifinomult önzés is. Az idős embert azért kell tisztelnünk, mert idősödő és törékeny testében egy lelket hordoz, amely Isten képmására teremtetett. Ez adja meg az ember méltóságát. Ezért kéri Isten, hogy segítsünk másokon. Ezzel a gondolattal forduljunk szépkorú testvéreink felé az idei Szent Erzsébet-gyűjtésünk kapcsán is és támogassuk lehetőségünkhöz mérten a Gyulafehérvári Caritas idősprogramjait arra gondolva, hogy ők azok, akikkel a mi világunk kezdődött, és akik fontos láncszemek a mi személyes fejlődésünkben, ahogy a homokóra szemeinek hasonlata is utal erre.

Köszönetet mondok ezúton azért is, hogy minden évben figyelnek a társadalom peremvidékeire szorultakra. Ez tavaly sem volt másképp, amikor segélyszervezetünk gyermekprogramjait segítették. Összesen 225 522 lej gyűlt be, Isten fizesse meg jótékonykodásukat.

Szeretettel kérem a tisztelendő paptestvéreket és a kedves híveket, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék Főegyházmegyei Caritas szervezetünk idei kezdeményezését. A folyó év november 18-ára tervezett Szent Erzsébet-gyűjtésből befolyt összegeket kérjük a Gyulafehérvári Caritas Román Kereskedelmi Banknál megnyitott RO46RNCB0003001569490006 számú bankszámlájára utalni, hivatalos megnevezése: Caritas Alba Iulia, adóhivatali szám: CF. 4562770, vagy a helyi Caritas kirendeltségeknél, munkapontoknál leadni.

Adományaikért előzetesen is őszinte köszönetet mondok. A jó Isten fizesse meg mindenkinek áldozatát, a maga kegyelmi gazdagságából.

Dr. Jakubinyi György
római katolikus érsek


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hároméves késéssel zajlik a HPV elleni ...
Aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért ...
Sporthírek röviden

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ