Felhagytak az éhségsztrájkkal az Olténia Energetikai Komplexum bányászai
Vissza

Felhagytak az éhségsztrájkkal az Olténia Energetikai Komplexum bányászai

Felhagyott az éhségsztrájkkal az Olténia Energetikai Komplexum (CEO) negyven bányásza és energetikai dolgozója, aki tegnap indított ilyen jellegű tiltakozást, béremelést és előléptetési alap létrehozását követelve.

A tüntetők azt követően döntöttek a sztrájk abbahagyásáról, hogy éjfél után lezárultak a vállalat vezetőségével folytatott tárgyalások.

A CEO szakszervezeti tagjai azt mondják, sikerült kiharcolniuk, hogy decembertől megemeljék a fizetéseiket.

„Éjfél után, 1 óra körül zárultak le a tárgyalások. Találkoztunk az igazgatósággal, és megegyeztünk, hogy decemberben alakuljon meg az előléptetési alap, és minden alkalmazott kapjon béremelést, szintén december hónaptól, a béralapból. Eljött Sorin Borza vezérigazgató is. Amikor ő megérkezett, mintegy nyolcvan ember tüntetett. Nem kértünk semmi törvénytelent, csak a béralapot” – mondta az Olténia Energetikai Komplexum (CEO) egyik szakszervezetének (SMEO) elnöke, Gabriel Căldărușe.

A Szolidaritás 2013 Szakszervezet elnöke szerint ugyanakkor a béremelések csak a kis fizetéssel rendelkező dolgozóknak járnak.

„Az emberek elégedettek. (…) Akik a legmagasabb fizetéseket kapják, azoknak nem emelnek egy lejt sem. Lesz egy 4000 lejes plafon, azon fölül nem lesz emelés. Csak az alacsony fizetésűek kapnak” – mondta Nicu Bunoiaca szakszervezeti elnök.

Az Olténia Energetikai Komplexum (CEO) energetikai dolgozókat és bányászokat tömörítő szakszervezetének (SMEO) 40 tagja lépett éhségsztrájkba kedden, az alkalmazottak béremelést és előléptetési alap létrehozását követelték. Este a Szolidaritás 2013 Szakszervezet is csatlakozott hozzájuk.

A szakszervezeti elnök, Gabriel Căldărușe elmondta: a tiltakozók mindegyike vagy szabadnapos, vagy szabadságon van.

A CEO menedzsere, Sorin Borza azt mondta, nem érti az éhségsztrájkolókat, hiszen hétfőn született megegyezés a munkarendről és a túlórák kifizetéséről.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ