Felfüggesztették Szamosközi professzort
Vissza

Felfüggesztették Szamosközi professzort

Egy évig nem vehet részt egyetemi tanári vagy vezetői, tanácsadói és ellenőrző tisztség betöltésére szervezett versenyvizsgán, nem lehet tagja mesterképzős vagy licencbizottságoknak Szamosközi István, a Babes–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának oktatója – határozott pénteken a BBTE Etikai Bizottsága a tanár trágár beszédéről tanúskodó videó közzététele óta begyűrűzött ügyben.

Szamosközi oktatói tevékenységét esetleg csak azután folytathatja, hogy három hónap alatt kétszer találkozik az egyetem ombudsmanával a BBTE szabályzatai szerinti egyetemi deontológiával és etikával, diszkriminációmentességgel és nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos szempontok megtárgyalása végett. Ha visszatér majd a tanításhoz, Szamosközi professzor diákokkal kapcsolatos tevékenységét a pszichológia kar dékánja szigorúan felügyeli.

A fenti határozatot az etikai bizottság 2021/2-es számmal iktatta, az erről szóló közlést egy korábbi román nyelvű közlemény végén ismertették a BBTE honlapján, a hasonló tartalmú magyar közlemény lapzártánkig nem frissült a fejleménnyel.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megdőlt a napi rekord: közel 35 ezer új ...
Prefektus: Kolozsváron a 22,1 ezrelékes ...
Emancipáció húsz lejre

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ