Felfüggesztett kizárás a Besiktasnak és a Lyonnak
Vissza

Felfüggesztett kizárás a Besiktasnak és a Lyonnak

Az Európai Labdarúgó Szövetség egy évre kizárta az európai kupaküzdelmekből a Besiktas Isztambultt és az Olympique Lyont, de a büntetést két évre felfüggesztette.

Az UEFA a feltételes kizárás mellett 100 ezer euró megfizetésére kötelezte a klubokat. A kizárás akkor lép érvénybe, ha a következő két évben hasonló problémák lesznek a szurkolókkal.

A két együttes múlt csütörtöki, lyoni mérkőzése – az Európa Liga negyeddöntőjében – háromnegyed órás késéssel kezdődött, mert a vendég Besiktas drukkerei pirotechnikai eszközöket dobáltak a hazaiak szektorába, ahonnan több tucat szurkoló a pályára szaladt, és ott keresett menedéket. A török együttes szurkolói provokálták a francia rendőröket, egy fanatikust le is tartóztattak. A Lyon szurkolói a második góljuk után berohantak a pályára.

A török klubot a lelátói incidens mellett a drukkerek sportszerűtlen viselkedése, pirotechnikai eszközök használata, valamint tárgyak pályára dobálása miatt büntették meg. A francia egyesületet rendezési hiányosságok, a szurkolók viselkedése, pirotechnikai eszközök használata, lépcsők eltorlaszolása és a szurkolók pályára rohanása miatt szankcionálták.

Az Európa Liga negyeddöntőjének első meccsét a Lyon 2–1-re megnyerte. A visszavágót lapzárta után rendezték Isztambulban.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kilencven éve született Gyarmati Dezső
„Szabadságot álmodtak maguk és nemzetük ...
Támogatta az oltástörvényt az RMDSZ ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ