Felfüggesztett kizárás a Besiktasnak és a Lyonnak
Vissza

Felfüggesztett kizárás a Besiktasnak és a Lyonnak

Az Európai Labdarúgó Szövetség egy évre kizárta az európai kupaküzdelmekből a Besiktas Isztambultt és az Olympique Lyont, de a büntetést két évre felfüggesztette.

Az UEFA a feltételes kizárás mellett 100 ezer euró megfizetésére kötelezte a klubokat. A kizárás akkor lép érvénybe, ha a következő két évben hasonló problémák lesznek a szurkolókkal.

A két együttes múlt csütörtöki, lyoni mérkőzése – az Európa Liga negyeddöntőjében – háromnegyed órás késéssel kezdődött, mert a vendég Besiktas drukkerei pirotechnikai eszközöket dobáltak a hazaiak szektorába, ahonnan több tucat szurkoló a pályára szaladt, és ott keresett menedéket. A török együttes szurkolói provokálták a francia rendőröket, egy fanatikust le is tartóztattak. A Lyon szurkolói a második góljuk után berohantak a pályára.

A török klubot a lelátói incidens mellett a drukkerek sportszerűtlen viselkedése, pirotechnikai eszközök használata, valamint tárgyak pályára dobálása miatt büntették meg. A francia egyesületet rendezési hiányosságok, a szurkolók viselkedése, pirotechnikai eszközök használata, lépcsők eltorlaszolása és a szurkolók pályára rohanása miatt szankcionálták.

Az Európa Liga negyeddöntőjének első meccsét a Lyon 2–1-re megnyerte. A visszavágót lapzárta után rendezték Isztambulban.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Negyven évet ünnepelt a Visszhang kórus
Sportnap Györgyfalván, mert mozogni ...
Halálos áldozata is van a romák elleni ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ