Felemás tanév szeptember 14-től, három forgatókönyvvel
Vissza

Felemás tanév szeptember 14-től, három forgatókönyvvel

A tanulók többsége személyesen fog iskolába járni szeptember 14-től, amikor kezdődik a 2020-21-es tanév. Három forgatókönyvet dolgoztak ki, eszerint minden településen a megelőző 14 napban jegyzett új Covid-esetek ezer főre jutó átlagos számának függvényében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok döntenek minden egyes iskola esetében arról, hogy a zöld, sárga vagy piros forgatókönyvet alkalmazzák.

A zöld forgatókönyv szerint minden tanuló iskolába megy ott, ahol az utolsó 14 napban jegyzett átlagos új esetszám egynél kisebb, a sárga forgatókönyv (bizonyos tevékenységek online, mások személyes jelenléttel zajlanak) ott érvényes, ahol ez a szám 1–3 közötti, és a piros forgatókönyv (online oktatással) ott, ahol ez a szám meghaladja a hármat – jelentette be a szerdai miniszteri egyeztetést követően Klaus Iohannis államfő, aki szerint ha most kezdődne az iskola, mintegy 50 településen lenne érvényes a piros forgatókönyv.

A vegyes, sárga forgatókönyv esetében azt tartják szem előtt, hogy lehetőleg az óvodások, az elemisták, és a 8. és 12. osztályosok megjelenjenek az iskolákban, míg a többi osztályok online oktatásban vegyenek részt.

A személyes jelenléttel iskolát kezdő tanulók számára az egészségügyi minisztérium a napokban kidolgozza a megfelelő óvintézkedéseket. Az online oktatásra kényszerülő tanulók esetében fontolgatják, hogy a szüleik számára a járvány kitörésekor érvényes kedvezményeket kínálják, amikor a 12 évesnél fiatalabb gyermekek szülei bizonyos feltételek mellett otthon maradhattak.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Romániában márciusban ...
Jövő héten vetítik Nagy Dénes filmjét a ...
Megoszlanak a vélemények a nemrég ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ