Fél éves mérleget vont Oláh Emese
Vissza

Fél éves mérleget vont Oláh Emese

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal vezetőségében eltöltött hat hónapos tevékenységének összegzésére kérte lapunk Oláh Emese alpolgármestert. Az RMDSZ-es tisztségviselő elmondta: az április 4-i beiktatása óta sikerült székhelyet találni a családon belüli erőszak áldozatainak segítséget nyújtó központnak, ahol jogi, pszichológiai tanácsadást nyújtanak majd a rászorulóknak. Arról már írtunk, hogy Oláh Emese alpolgármester kezdeményezésére az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Szociális és Egészségügyi Igazgatóság tanácsi határozattal megkapta a Máramaros utca 1. szám alatti ingatlant, amelyben tanácsadó központot hozhat létre. A 63 négyzetméternyi hasznos felülettel rendelkező ingatlanban két szoba, egy raktár- és egy mellékhelyiség található. Az RMDSZ Nőszervezete a Nők Elleni Erőszak Elleni kampányával vette fel a harcot a negatív jelenséggel – közölte akkor a tisztségviselő, aki hozzátette Kolozsváron hiánypótló a kezdeményezés, mert jelenleg nem működik a városban ilyen intézmény. 

Ezen kívül heti több alkalommal fogadóórát tartott, amelyeken az elmúlt bő fél évben a lakosság a szociális lakások, a zöldövezetek és az építkezési engedélyek helyzetével kapcsolatos kérdésekkel fordultak hozzá. Időközben a Paprika Rádióban is válaszolt a betelefonálók ügyes-bajos dolgai kapcsán felmerülő kérdéseire.

– Jó az együttműködés Emil Boc polgármesterrel. A többségnek már nincs annyira szüksége az RMDSZ-frakcióra, mint korábban, de ennek ellenére jó a viszony – mondta, s nem tudott olyan pillanatot feleleveníteni, amikor valamilyen ügy miatt vitatkozott volna a szabadelvű városvezetővel.

Közölte: az alpolgármesteri teendők átvétele óta sikerült megreformálni a zöldség- és gyümölcsárusok működési engedélyének feltételeit, ezek ugyanis az üzleten kívülre, azaz közterületre terjeszkedtek, s sokszor főleg a lakónegyedekben elfoglalták a gyalogosoknak szánt járdát. Emiatt standardokat írtak elő a zöldségek és gyümölcsök standjára vonatkozóan.

– Továbbá a Donát és a Monostor negyedben sikerült két bölcsődét létrehozni, ezekben magyar csoportok is működnek majd – jegyezte meg Oláh Emese.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Narancs színű vészjelzés Kolozs ...
EP-választás - Kelemen Hunor: az ...
Cannes – Dél-koreai thriller ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ