Fed-kupa: 2–0-ra vezet Románia Svájc ellen a Világcsoportba jutásért vívott párharcban
Vissza

Fed-kupa: 2–0-ra vezet Románia Svájc ellen a Világcsoportba jutásért vívott párharcban

A Kolozsváron szombaton kezdődött összecsapás második meccsén Irina-Camelia Begu (WTA-38.) sima 6:4, 6:1 arányban verte az erdélyi származású, svájci Bacsinszky Tímeát (WTA-46., a képen).

A meccset Bacsinszky kezdte jobban, de Begu 2:2-nél egyenlített, 4:4-ig mindenki hozta saját adogatását, fej fej mellett haladt a két játékos, ám ekkor Begu brékelt, majd megnyerte szerváját, s ezzel 6:4-re az első játszmát is.

A második szett első játékát Bacsinszky vitte, de innentől Begu zsinórban 6 gamet nyert és magabiztosan hozta Románia második pontját.

Az első meccsen Simona Halep a vártnál némiképpen nehezebben, három játszmában, 6:3, 1:6, 6:1 arányban győzte le a ranglista 115. helyén álló Victorija Golubicsot.

Vasárnap Halep Bacsinszkyvel játszik, Begu pedig Golubic ellen lép pályára, párosban pedig a Halep és Begu alkotta kettős a Patty Schnyder, Jil Teichman összeállítású duóval küzd meg.

A Románia és Svájc közötti találkozó tétje a Fed-kupa Világcsoportjába jutás. A párharc valamelyik fél három győzelménél dől el.

A Fed Kupa rangsorában Románia a 10., Svájc a 6. helyet foglalja el, az egymás ellen mérkőzések tekintetében eddig 3–3 az állás.

Románia februárban szintén a kolozsvári új sportcsarnokban, a BT-Arénában 3–1-re legyőzte Kanada csapatát a Világcsoport II. első fordulójában, így biztosította be a helyét a play-offra, míg Svájc 3–1 arányú vereséget szenvedett Csehországtól a Világcsoport első körében, ezért kényszerül osztályozót játszani.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csoma Botond: Munkával teli évnek ...
Jó hír: pénteken nem lesz tanítás ...
VIDEÓINTERJÚ - ET Parlamenti Közgyűlés ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Tanügyminiszter: lehessen megbuktatni ...
  • Még nincs vége
  • Lehullt a vakolat az Első Magyar ...
  • Új vezetősége van az RMDSZ kolozsvári ...
  • Futóverseny