Februárban 3,8 százalékos volt az inflációs ráta. Mi drágult a leginkább?
Vissza

Februárban 3,8 százalékos volt az inflációs ráta. Mi drágult a leginkább?

2019 februárjában az előző év második hónapjához képest 3,8 százalékkal nőttek a fogyasztói árak – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) által ma nyilvánosságra hozott adatsorokból.

Tavalyhoz mérten az élelmiszerek 4,46 százalékkal, a nem élelmiszer jellegű termékek 3,74 százalékkal, a szolgáltatások pedig 3,08 százalékkal lettek drágábbak.

2018 decemberéhez képest a zöldségek és a zöldségkonzervek ára 15,77 százalékkal, a burgonyáé 21 százalékkal, a gyümölcsöké és gyümölcskonzerveké 5,16 százalékkal, a citrusféléké 5,53 százalékkal, az üzemanyagoké 2,66 százalékkal, a dohányipari termékeké 2,62 százalékkal, a víz- és csatornázási szolgáltatások díjszabása 1,9 százalékkal, a telefonszolgáltatásoké 2,04 százalékkal nőtt, miközben a kenyér és más sütőipari termékek 1,27 százalékkal lettek drágábbak.

A legnagyobb emelkedést a burgonya ára érte el.

Összességében nézve, a legtöbb termék és szolgáltatás drágább lett, enyhe, egy százalék alatti csökkenést csak a szemes bab, a tojás, a bőrcipők és a légi közlekedés esetében regisztráltak.a


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: csodás győzelem a Lazio ellen
Nem tudok eleget inni
Rembrandt és tanítványai

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Rhédey-kiállítás avatójára készülnek ...
  • VIDEÓ - Utolsó útjára kísérték ...
  • Tisztafejek vagy mozgalmárok
  • Ezek a mai fiatalok!
  • Most!