Farsangi vigasság a Szent Imre Római Katolikus Óvodában
Vissza

Farsangi vigasság a Szent Imre Római Katolikus Óvodában

Nagy izgalommal és fánkra éhes hassal indulhattak óvodába a Szent Imre Római Katolikus Óvoda csöppségei január 29-én. Szabó Kingának, a kolozsvári Életfa Családsegítő Egyesület játszóház-vezetőjének köszönhetően lett is aztán tánc, móka, kacagás… Először az óvoda legkisebbjeit örvendeztette meg gitárjátékával, no meg a kis fülek számára is kellemes, szép énekhangjával. Az alig másfél, kétéves Katica csoport bölcsis gyerekeinek talán életük első, de annál örömtelibb farsangi mulatozásában volt részük.

Ezt követően a Csillag (kis csoport), a Bari (középső csoport) és az Angyalka (nagy csoport) csoport közös farsangi mókázása következett a Szent Mihály Plébánia hittantermében.

A gyerekek gondosan előkészültek az óvónőkkel, és egy számukra tetsző fejdísszel jelezték aznapi szerepüket. Nem volt olyan állat vagy mesehős, akiről ne énekeltek volna. A mesébe illő farsangi táncmulatságot az ínycsiklandó fánkok elfogyasztása követte.

Életvidáman, gondtalanul, énekeket, verseket és mondókákat tanulva készül a tél utolsó hónapjára, illetve a tavasz köszöntésére a kolozsvári Szent Imre Római Katolikus Óvoda apraja-nagyja.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ