Ez a tíz könyv nyerheti a Margó-díjat
Vissza

Ez a tíz könyv nyerheti a Margó-díjat

Közeledik az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, az október 18–24. között zajló rendezvény szervezői közzétették a Margó-díjra esélyes szerzők tizes listáját. A legjobb elsőkönyvesnek járó elismerést többek között Csutak Gabi és Zágoni Balázs is megkaphatja, derül ki a közleményből. Az idei kiírásra minden eddiginél több, 52 nevezés érkezett, így valóban színes mezőnyt lehetett megismerni – közölték a szervezők.

A Margó-díjról döntő zsűri tagjai idén: Nagy Kata, a József Attila Kör elnöke, Czinki Ferenc, a Szépírók Társasága alelnöke, Antal Nikolett, a Fiatal Írók Szövetsége társelnöke, Dián Viktória KKM-Publishing Hungary program képviseletében, valamint Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál főszervezője.

2018-ban negyedik alkalommal díjazzák a Margó Irodalmi Fesztiválon a legjobb első prózakötet szerzőjét. A Margó-díj magas szakmai presztízzsel bíró elismerés, a kortárs irodalmat és az olvasást népszerűsíti, a díj célja, hogy megmutassa a legerősebb pályakezdőket. A nyertes a díjjal 500 ezer forintot, kereskedelmi és médiatámogatást, valamint próbafordítást is kap.

A díjat október 18-án, csütörtökön 16 órakor adják át a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár megnyitó progamján a budapesti Várkert Bazárban.

Az idei tizes lista:

– Csepelyi Adrienn: Belemenés – Futball és egyéb társművészetek

– Csutak Gabi: Csendélet sárkánnyal

– Donáth Mirjam: Mások álma

– Frank Márton: Páratlanok 1. – A világ peremén

– Fekete Judit: Az őrület határán – Kálmán Lili munkanélküli naplója

– Hargitai Miklós: És bocsásd meg vétkeinket

– Juhász Tibor: Salgó blues

– Mécs Anna: Gyerekzár

– Mezei Márk: Utolsó szombat

– Zágoni Balázs: Fekete fény 1. – A Gömb.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltean Csongor: Románia nem tartja ...
Borboly Csabát is megbírságolta a ...
Nézőpontok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ