European Lab holnaptól a Tranzit Házban
A kultúra, mint az ellenállás aktusa
A kultúra, mint az ellenállás aktusa
Vissza

European Lab holnaptól a Tranzit Házban

European Labot szervez a Tranzit Házban az Arty Farty (FR) és a Tranzit Alapítvány 2019. június 13-14. között. A fórum ingyenes és mindenki számára nyitott. A szervezők olyan találkozásra invitálják a résztvevőket, amelynek keretében közösen gondolkodhatnak a demokrácia kiterjesztésének új útjairól, közös európai kapcsolataik bővítésének és megerősítésének feltételeiről, a független és elkötelezett kultúra értékeinek védelméről.

A 22.-ik European Lab fórum az új társadalmi mozgalmak szerepét, a rugalmas gazdasági modellek kidolgozását és alkalmazását, a gondolkodás dekolonizációját, az európai demokratikus nyilvánosság átalakulását, valamint az aktivizmus új formáinak a lehetőségeit tematizálja. A beszélgetéseken román, francia és angol nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítanak.

Június 13-án, csütörtökön 11 órakor Biztosítsátok a számomra a demokrácia eszközeit címmel, meghívott Andrei Bulearca. 14.30 órakor a Hozzuk létre a művészet és kreativitás globális hálózatát címmel zajlik beszélgetés, meghívott Karel Feenstra, 17 órakor pedig A kultúra, mint az ellenállás aktusa címmel zajlik beszégetés, meghívott az Arty Farty és a Tranzit House. 17.30 órakor A plurilingvizmus, mint a participative demokrácia eszköze Európában zajlik kerekasztal, meghívottak Schwartz Róbert, Ingo Tegge, Fosztó László és Könczei Csilla. 19 órakor Kelet-Európa és Románia dekolonizációja címmel kezdődik beszélgetés, meghívottak Valer Cosma, Dana Olarescu és Maria Martelli, 20.30 órakor Demokrácia Európában – a visszahódítás pillanata címmel zajlik beszélgetés, meghívottak Andrei Bulearca, Bianca Felseghi és Eckstein-Kovács Péter.

Június 14-én, pénteken 10 órakor műhelytevékenység kezdődik Egy rugalmas és ellenálló kulturális szféra lehetőségfeltételei címmel, meghívottak Iulia Popovici és Adrian Rista. 12 órakor Európa új kulturális napirendje címmel beszélgetés zajlik, meghívottak Corina Bucea és Rariţa Zbranca. 14.30 órakor Milyen várost akarunk magunknak? Címmel  Marko Aksentijevicel beszélgetnek.  16.30 órakor Egy rugalmas és ellenálló kulturális szféra lehetőségfeltételei címmel kezdődik panelbeszélgetés, meghívottak: Iulia Popovici, Miki Braniște, Adrian Rista és Lorand Maxim. 17.45 órakor Az európai politikai tér feszültségeit boncolgatják, meghívottak Chloé Ridel, Sergiu Mişcoiu és Antoine Heemeryck. 19 órakor Egy rugalmas város felé címmel beszélgetés zajlik, meghívottak Lala Panait, Szakáts István, Marko Aksentijevic és Bianca Felseghi. 20.15 órakor Az európai queer ellenállás című beszélgetés zárja a kétnapos rendezvényt, meghívottak Cluj Pride, Florin Buhuceanu, David Kakhaberi és Mihai Popescu. Az esemény a Román-Francia Kulturális Évad keretén belül jön létre.

Borítókép: Gaétan Clément - Lyon Photographe
 

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Épségben olvadtak ki a francia Alpokban ...
Élő közvetítések sorozatát indítja a ...
Csökkenthetné a vírus terjedését ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ