Európa Liga: Kleinheisleréken kívül 16 csapat reménykedik a továbblépésben
Vissza

Európa Liga: Kleinheisleréken kívül 16 csapat reménykedik a továbblépésben

A Kleinheisler Lászlót foglalkoztató kazah FC Asztanán kívül további 16 csapat reménykedik a továbbjutásban a labdarúgó Európa Liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában csütörtökön, amikor elkel majd az utolsó nyolc, még kiadó hely. Románia képviselője, az FCSB már továbbjutott, számára „csak” csoportelsőség a tét.

A kazah együttes az A-csoportban 20 órától a Slavia Prágánál vendégeskedik, és mindenképpen győznie kell, mert az egypontos előnyben lévő csehek helyzete a továbbjutást illetően kedvezőbb. Kleinheisler játékára aligha kerül sor, a középpályás augusztus 22-én, a skót Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn megsérült, azóta nem lépett pályára.

A további magyar érdekeltségű csapatok közül a Dinamó Kijev (Kádár Tamás) már az előző fordulóban is biztos továbbjutó volt, míg a Lugano (Vécsei Bálint), a Hapoel Beer-Seva (Korhut Mihály), az 1899 Hoffenheim (Szalai Ádám) és a Hertha Berlin SC (Dárdai Pál vezetőedző) esélyei az ötödik fordulót követően matematikailag is „elszálltak”.

A 24 továbbjutóhoz csatlakozik majd a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikja, a következő kör sorsolását hétfőn 14 órától a svájci Nyonban tartják meg. A csoportelsők és a BL-ből érkezők közül a négy jobb mutatóval bíró együttes lesz kiemelve. A legjobb tizenhat közé jutásért a párharcok első felvonásait február 15-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Európa Liga, csoportkör, 6. (utolsó) forduló (tévék által közvetített mérkőzések csoportjai):

20 órakor:D-csoport: • Fiume/Rijeka (horvátországi)–AC Milan (olasz) – Telekom Sport2 • Bécsi Austria (osztrák)–AEK Athén (görög) – Telekom Sport3. Az állás: 1. (és továbbjutott) AC Milan 11 pont, 2. AEK 7, 3. Austria 4, 4. Rijeka 4.22.05 órakor:G-csoport: • FCSB–FK Lugano (svájci) – Pro tv és Telekom Sport1 • Hapoel Beer-Seva (izraeli)–Viktoria Plzen (cseh). Az állás: 1. (már továbbjutott) FCSB 10 pont, 2. (már továbbjutott) Plzen 9, 3. Lugano 6, 4. Beer-Seva 4.H-csoport: • Arsenal (angol)–BATE Boriszov (fehérorosz) – RTL II. és Telekom Sport2 • Crvena Zvezda (szerb)–1. FC Köln (német). Az állás: 1. (már továbbjutott) Arsenal 10 pont, 2. 1. Köln 6 (7–7), 3. Crvena Zvezda 6 (2–2), 4. BATE Boriszov 5.J-csoport: • Zorja Luhanszk (ukrán)-Athletic Bilbao (spanyol) – Telekom Sport3 • Hertha Berlin SC (német)–Östersund (svéd). Az állás: 1. (már továbbjutott) Östersund 10 pont, 2. Bilbao 8, 3. Zorja Luhanszk 6, 4. Hertha 4.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden
Svájc, ahol a vonat asztalán nem borul ...
Segítsünk Gál Antóniának!

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ